Drie zonnepanelen op je dak voor slechts 20 euro per maand

Foto: Henri Sivonen (Flickr)

Eneco is een proef met zonnepanelen gestart: zij installeert gratis drie zonnepanelen op het dak van klanten, die daarmee dan hun eigen elektriciteit kunnen opwekken.

De drie zonnepanelen genereren (gemiddeld) genoeg electriciteit om 15% van het eigen verbruik te leveren, een rechtstreekse besparing van tien euro per maand. Je bespaart dus 10 euro per maand via de opgewekte zonnestroom.
De panelen moeten worden afbetaald – geheel renteloos! – voor 20 euro per maand (gedurende 10 jaar).

Eneco wil met de proef de belangstelling onderzoeken voor de nieuw ontwikkelde laagdrempelige vorm van eigen energie opwekking. Vanwege de verwachte hoge respons gaat het om een OP=OP actie.

Bij klanten die het product (genaamd Eneco ZonneStroom®) willen, levert en installeert Eneco gratis drie zonnepanelen met een totaalvermogen van 585 Wattpiek. Het is een scherp aanbod, gecombineerd met een maandelijkse renteloze afbetaling. Na 10 jaar zijn de zonnepanelen afbetaald, terwijl de levensduur ca 25 jaar bedraagt. Bovendien stijgt de prijs van energie alleen maar verder.

Eneco wil op deze manier eigen opwekking van duurzame energie zónder subsidie laagdrempelig maken voor haar klanten. De subsidieregeling voor zonne-energie (SDE) is vorig jaar veranderd, waardoor er voor consumenten nauwelijks nog mogelijkheden zijn om zonnepanelen met subsidie aan te schaffen.

5 reacties op “Drie zonnepanelen op je dak voor slechts 20 euro per maand”

 1. Zonnepanelen zijn gewoon nu nog veel te duur om het een zinvolle investering te laten zijn om geld te besparen. Alleen als je het puur voor het milieu doet (hmm wie zou dat zijn?) kan je hierover denken.

 2. Tja Jeff, toch een rekenfoutje denk ik want de energieprijs gaat wel naar boven maar hoe meer men zonnepannelen aanschaft hoe goedkoper deze gaan worden.
  Ook andere initiatieven gaan ervoor zorgen dat de pannelen goedkoper worden.
  Dus over een aantal jaar kosten deze panelen geen € 2400,- meer en zijn er ook panelen die een hoger rendement gaan leveren ontwikkeld.
  En wie zegt dat de panelen zonder storing en extra kosten voor onderhoud blijven functioneren.
  Dus € 600,- overhouden is te weinig op 25 jaar.
  Even rekenen hoor: 600 / 25 jaar = € 24,- per jaar gedeeld door 12 = 2 euro overhouden per maand over 25 jaar.

  Is het nu nog zo interesant?

 3. Het is in ieder geval een stap in de goede richting. Hopelijk volgen er meer van dit soort initiatieven. En misschien wat grootschaliger, langduriger en energie-efficienter (hoger rendement zonnepanelen).

Reacties zijn uitgeschakeld.