Ashley en Kees leven hun droomleven in een camperbus

Ze hadden het roer al eens omgegooid en samen een wereldreis gemaakt. Maar na twee jaar werd Ashley zwanger en besloot ze met haar vriend Kees terug naar Nederland te gaan. Dit jaar begon het weer te kriebelen en dus besloten ze hun boeltje bij elkaar te pakken om samen met hun inmiddels tweejarige zoontje Kainoa weer voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Ze zijn inmiddels drie maanden onderweg en staan met hun camperbus aan de kust in Portugal. “We willen mensen helpen en inspireren om hun droomleven waar te maken.”

Weer onderweg

“We kregen het gevoel dat we een beetje vast zaten in Nederland. Kees was vier dagen per week aan het werk om geld te verdienen. En ik werkte heel hard aan onze startup, een online theewinkel met biologische thee, dat rechtstreeks van de boer kwam. Daar waren we tijdens onze vorige reis mee begonnen, maar een shop in levensmiddelen is lastig te runnen als je continu onderweg bent, zo bleek. Toen op 15 juni de grenzen weer open gingen, stonden wij te trappelen om weg te gaan. Eerst gingen we op vakantie naar Frankrijk, maar toen dachten we: waarom verkopen we ons theebedrijf niet en gaan we gewoon voor onbepaalde tijd op reis?”

Leven in een camperbus

“Ons zoontje slaapt heel slecht. Dat was één van de redenen geweest waarom we al die tijd gebleven waren. Maar tijdens onze vakantie bleek dat hij niet slechter sliep in de camperbus, dus toen dachten we: ‘dit is wel te doen, we gaan ervoor’. Kees nam ontslag en we stapten in de camperbus en gingen op pad. Als de corona-maatregelen onderweg strenger werden, vertrokken we weer naar een plek waar het iets minder streng was. Inmiddels staan we al weer een maand in de Algarve.”

Camperbus

Het leven is nu

“Dit keer willen we een locatie-onafhankelijk bedrijf oprichten, dat we onderweg kunnen runnen en waar we van kunnen leven. Met ons platform Camper Reistips willen we mensen helpen om hun droomleven waar te maken. Dat hoeft geen wereldreis te zijn, het kan ook een carrièreswitch zijn bijvoorbeeld. Vanuit mijn psychologie-achtergrond weet ik hoe groot zo’n stap kan zijn, omdat het vaak gepaard gaat met een gevoel van verlies.  Je geeft je zekerheid op en je weet niet wat je ervoor terugkrijgt. Maar het leven is nu, dus het is zonde om je dromen uit te stellen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?”

Duizend keer falen voor succes

“Het helpt om je worst-case-scenario op papier te zetten en daar ook alvast een oplossing voor te bedenken. Meestal heeft het met geld te maken: mensen zijn bang om hun huis te verliezen of niet rond te kunnen komen. Maar als dat gebeurt, kan je altijd weer opnieuw geld gaan verdienen, al is het maar met een tijdelijk baantje te nemen. De enige zekerheid die je hebt, is dat er inderdaad dingen fout zullen gaan. Maar de gloeilamp is ook niet in één keer uitgevonden. Je moet duizend keer falen om succes te boeken. En het helpt om je te realiseren dat je niet als persoon faalt, maar dat wat je op dat moment hebt geprobeerd gewoon niet gelukt is. Juist het overwinnen van die tegenslagen, het doorzetten, geeft zelfvertrouwen en energie.”

Camperbus

Leef je droomleven

“Daarnaast is het goed om ook je droomleven op papier te zetten. Hoe beter je dat voor ogen hebt, hoe groter de kans is dat het uitkomt. Dat staat of valt met je mindset: het geloven in jezelf en in de mogelijkheden. De middelen die je eventueel nodig hebt om jouw droom waar te maken, kan je creëren. Wat wij heel graag willen in ons droomleven is de vrijheid ervaren om te gaan en staan waar we willen. Nieuwe plekjes ontdekken en tijd met elkaar doorbrengen als gezin en zo onze kleine zien opgroeien.”

Vind jij het moeilijk om je zekerheden op te geven en je droomleven te leven? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. 

Geïnteresseerd in meer verhalen van mensen die in een camperbus leven? Check dan hier het verhaal van Vera, die met haar gezin in een bus woont. Of van Carlijn, die onderweg een tweedehands winkel runt vanuit haar camper. Of van Florine en Thijs, die in een bus wonen. Of van Mirjam, die een Amerikaanse schoolbus ombouwt.

Over de schrijver

1 gedachte over “Ashley en Kees leven hun droomleven in een camperbus”

  1. Voor mijn gevoel ben ik nu al een aantal jaren mijn droom aan het uitstellen. Deels heeft het te maken met externe factoren, maar het is ook het loslaten van het leven dat ik nu heb wat erg lastig is! Ik weet ook niet zo goed wat mijn “droomleven” zou zijn, misschien zit daar het probleem?

    Zodra corona voorbij is ben ik van plan een eerste stap te nemen! En de tijd die ik nu heb te gebruiken om me alvast een beetje voor te bereiden.

Reacties zijn gesloten.