Duits bedrijf maakt biologisch steenkool van groenafval

Suncoal
Foto: Suncoal Industries

Fossiele brandstoffen ontstaan over miljoenen jaren uit biomassa. Een Duits bedrijf maakt biologisch steenkool in één nacht. En dat CO2-neutraal.
Steenkool wordt verguisd als de meest vervuilende van alle fossiele brandstoffen. Toch is dat precies wat het Duitse bedrijf SunCoal maakt. Groenafval zoals gras of bladeren zetten de Duitsers in één nacht om in bruine pillen van steenkool. Deze pillen kunnen bijgestookt worden in conventionele elektriciteitscentrales.
2 Tibchris Flickr(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
“Het biologische steenkool heeft bijna dezelfde eigenschappen als bruinkool – met het belangrijke verschil dat het CO2-neutraal is,” zegt Friedrich von Ploetz, CEO van SunCoal.
Lees het hele artikel op duurzaambedrijfsleven.nl

Over de schrijver

5 gedachten over “Duits bedrijf maakt biologisch steenkool van groenafval”

  1. "Groenafval zoals gras zetten de Duitsers om in bruine pillen van steenkool"
    Dus veevoer – gras – wordt nu als "biologisch steenkool" opgestookt; hoe zot kan het worden!

    1. Ga er maar vanuit de het om "afval" gras gaat, van bijv. bermen of terreinen waar niet gespoten mag worden en er dus giftige onkruiden als Jakobskruiskruis in de velden kunnen komen. Dat gras is ongeschikt voor veevoer en wordt in de regel vergist of gecomposteerd.

Reacties zijn gesloten.