Duitse supermarkten gaan kromme groenten en lelijk fruit verkopen

Kromme Groenten. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr
Kromme Groenten. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr
De ogen van de consument moeten wennen aan “misvormde” komkommers en niet-glimmende appels.
Woensdag 16 oktober was het Wereldvoedseldag. In Duitsland binden supermarkten de strijd aan tegen het verspillen van voedsel. Jaarlijks wordt er in Duitsland 20 miljoen ton aan eten vernietigd. Een groot deel van het vernietigde voedsel betreft kromme groenten en fruit dat er niet perfect uitziet.
De Duitse supermaktketens Rewe en Edeka zijn begonnen om nu ook raar gevormde komkommers, wortels die niet perfect recht zijn en appels die wat minder glimmen te verkopen. Op die manier willen ze een bijdrage leveren aan het reduceren van voedselverspilling. Met het fruit en de groenten zelf is helemaal niets mis, alleen de ogen van de consument moeten er aan wennen.
De groenten en vruchten met schoonheidsfoutjes worden aangeboden onder het motto “Keiner ist perfekt” (Niemand is perfect). Ze zijn iets goedkoper dan hun “perfecte” soortgenoten. Als alles wat wordt verbouwd, ook wordt verkocht en opgegeten zal de milieubelasting van de landbouw aanzienlijk lager zijn. Er is dan minder grond, minder mest en minder bestrijdingsmiddelen nodig.
360, het beste uit de internationale pers.
Bron: 3602
Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
De OPEC is niet meer belangrijk
Congoleze chirurg krijgt Civil Courage prijs voor hulp aan verkrachte vrouwen
Nobelprijswinnaar Economie: huis is geen goede investering

Over de schrijver

1 reactie op “Duitse supermarkten gaan kromme groenten en lelijk fruit verkopen”

Reacties zijn uitgeschakeld.