8 x duurzaam beddengoed waar je echt lekker onder slaapt

We hebben het allemaal wel eens: een nacht waarin je maar blijft woelen en draaien, worstelend met een te warme oncomfortabel dekbed. En ook de nachten waarin je slaapt als een prins(es) onder een schoon, fris en luchtig dekbed op de perfecte temperatuur. Een goede nachtrust valt of staat met lekker, duurzaam beddengoed van natuurlijke materialen en maakt het verschil tussen een uitgerust gevoel of een nacht vol ongemak. Bij welke merken je dat vindt, zetten we voor je op een rij.

1. Yumeko

Yumeko is een Nederlands merk en maakt niet alleen mooi, maar ook heel duurzaam beddengoed. En een van onze favorieten. Hun droom is om de wereld te veranderen terwijl we slapen. Het merk gebruikt biologisch katoen, linnen en Tencel Lyocell, maar ook gerecyclede materialen. Afval proberen ze te minimaliseren in hun productieproces.

Waar let je op bij het kopen van duurzaam beddengoed? 
Duurzaam beddengoed is gemaakt met zo min mogelijk grondstoffen, energie, water, chemicaliën en andere middelen om het product samen te stellen. Daarbij is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de arbeidsomstandigheden van de mensen die het beddengoed of de basis van het materiaal hebben gemaakt. Dat betekent: eerlijke lonen, een verbod op kinderarbeid, normale werktijden en een veilige werkomgeving.

2. By Mölle

By Mölle is gespecialiseerd in handgemaakt beddengoed van natuurlijke materialen. Ze gebruiken biologisch linnen en wol van lokale boerderijen, en hechten veel waarde aan ambachtelijk vakmanschap en duurzaamheid. By Mölle’s collecties zijn tijdloos.

3. Circular Dreams

Circular Dreams is een Belgisch merk dat circulair en duurzaam beddengoed maakt. Ze sluiten de kringloop door middel van hergebruik en recycling van materialen. Circular Dreams maakt gebruik van gerecyclede vezels en werkt samen met lokale partners om een positieve impact op het milieu te creëren. Zo heb je een goede nachtrust en draag je positief bij aan het milieu.

4. Coco Mat

Coco Mat is een Grieks bedrijf dat natuurlijke en duurzame matrassen en beddengoed maakt. Ze gebruiken organisch katoen, natuurlijke latex en kokosvezels in hun producten, en maken gebruik van recycling en upcycling. Ze maken veel van de producten met de hand in hun eigen fabriek in Xanthi, maar leveren wereldwijd aan consumenten, maar ook aan hotels.

5. Coyuchi

Coyuchi – de naam staat voor de kleur van katoen – gebruikt organisch katoen en andere natuurlijke materialen, en hanteert strikte milieunormen in het productieproces. Coyuchi’s producten zijn GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard) wat betekent dat ze voldoen aan strenge milieunormen en sociale criteria gedurende de hele productieketen. Naast duurzaamheid zet Coyuchi zich ook in voor eerlijke arbeidspraktijken en traceerbaarheid van materialen.

6. Boll & Branch

Boll & Branch is een merk dat zich toelegt op ethisch verantwoord beddengoed. Ze gebruiken biologisch geteeld katoen en stellen hoge normen voor sociale en milieuprestaties in hun toeleveringsketen. Het bedrijf is Fair Trade-gecertificeerd, wat betekent dat ze eerlijke lonen betalen en veilige werkomstandigheden bieden aan hun werknemers. Boll & Branch’s producten zijn luxueus en van hoge kwaliteit, terwijl ze toch het milieu en de arbeiders respecteren.

7. Pact

Pact is een Amerikaans merk dat zich richt op organisch, duurzaam beddengoed dat comfortabel en betaalbaar is. Ze gebruiken biologisch katoen en andere duurzame materialen, en hun producten zijn vrij van schadelijke chemicaliën en pesticiden. Pact streeft naar transparantie in hun toeleveringsketen en werkt samen met boeren die zich inzetten voor duurzame landbouwpraktijken. Door hun toegankelijke prijzen maken ze duurzaam beddengoed voor een breder publiek beschikbaar.

8. Under the Canopy

Under the Canopy is een pionier op het gebied van eco-vriendelijk beddengoed. Ze gebruiken biologisch katoen en gerecyclede materialen. Het merk is GOTS-gecertificeerd. Under the Canopy’s beddengoed combineert stijl en comfort met een groot milieubewustzijn.

-Dit artikel bevat één of meerdere affiliate links-

Over de schrijver