Duurzaam door de crisis: 5 tips die je rijker maken

Viditu Flickr
Foto: Viditu, Flickr

De crisis is een feit in Nederland, het afgelopen kwartaal kende onze economie een krimp van 0,3% en volgens De Pers wordt het allemaal nog veel erger. De krant wil dat we heel erg schrikken.

hetkanWellers laten zich natuurlijk niet uit het veld slaan door stevige tegenwind. Integendeel, onze duurzame lifestyle levert juist geld op dat anderen laten liggen. In bureaulaadjes of op zolder. Of dat ze door kieren weg laten waaien.

5 tips hoe een duurzame lifestyle je crisisbestendiger maakt.

1. Zo verkoop je meer op Marktplaats
Haal je zolder leeg en zet het op Marktplaats. Het lukt sommige mensen zelfs een gefrituurd ei te verkopen op deze website voor producten met ervaring. Moeite met verkopen? Met deze tips van Aartjan van Erkel, auteur van het succesvolle boek ‘Verleiden op Internet’, steek je de beste autoverkopers naar de kroon.

2. Update je wintergarderobe voordelig en duurzaam
Kasten vol oude kleding wachten op je: door slim te combineren lijkt je outfit weer als nieuw. hetkanWel is minder van de mode dan Sustainable Style. Deze duurzame mode expert legt uit hoe je jouw garderobe slim kunt recyclen en upgraden.

3. Van Miskoop tot Topkoop
Het kan dus wel: plezier beleven aan je miskoop. Plaats hem op mijnmiskoop en wie weet maak je er een ander blij mee.

4. Verdien geld door energie te besparen
Je thermostaat 1 graad lager zetten, levert al €90,- euro op. Twee minuten korter douchen al €100,-. Maar er ligt nog veel meer geld op tafel: je kunt vandaag al beginnen. Wat je nu niet uitgeeft, kom je straks niet te kort.

5. Verdien geld met je oude mobieltjes
Er ligt een klein fortuin in je bureaula.  Verkoop je oude mobiel aan GSMLoket.

Jij kan het ook:

Geld verdienen met windenergie

Geld verdienen met zonnepanelen op je dak

Over de schrijver