Duurzaam en groen wonen? Ga voor een botanisch interieur!

De botanische woonstijl is ook voor 2018 één van de mooiste interieurtrends. En dat begrijpen wij maar al te goed. Duurzame, natuurlijke materialen en groen. Héél veel groen. Frisse lucht in huis en het ziet er nog geweldig uit ook. Hieronder lees je hoe je zelf een Urban Jungle in huis haalt.

Mix en match natuurlijke materialen

Kies voor rustige kleuren als basis. Denk aan zachte tinten, zoals wit, grijs of beige. Kleed je ruimte daarna aan door verschillende natuurlijke materialen te combineren. Hout, riet, aardewerk, touw, marmer, bamboe, jute en glas lenen zich bij uitstek voor de botanische look. Ook vintage accessoires zijn een prachtige toevoeging. Glazen apothekerspotten bijvoorbeeld.
2

Botanische prints

Een botanisch interieur is geïnspireerd op de natuur. Prints van planten, bloemen en dieren zijn hierbij onmisbaar als levendige blikvanger. Ga voor botanische prints op kussens, posters en zelfs op het behang! Er zijn veel betaalbare behangetjes met prachtige prints. Vind je dat iets te druk? Kies dan voor een mooie kleur natuurlijk blauw of groen en hang ingelijste botanische prints op de muur (óf lijst echte bladeren in!).

3

Groen, heel veel groen!

Planten spelen de hoofdrol in het botanische interieur. Haal er zoveel mogelijk in huis! Naast dat dit goed is voor je binnenklimaat, zien ze er schitterend uit. Er zijn veel verschillende kamerplanten, waardoor er altijd planten zijn die bij jouw interieur en leefstijl passen. Plaats de planten in mooie aardewerk potten, plantenhangers, glazen flessen of vazen. Of geef je ruimte net dat beetje extra met een kleine boom!
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kwantum.
Lees ook: 5 ideeën om de natuur in huis te halen en De kracht van social design

Over de schrijver