Zo ga je duurzaam en bewust met je huisdier om

Eigenlijk weten we stiekem allemaal wel dat het het meest duurzaam is om geen huisdier te hebben. Maar wij begrijpen het natuurlijk helemaal als je toch voor een huisdier kiest. Het is nou eenmaal moeilijk om zo’n lieve snoet te weerstaan. Bovendien is een huisdier hartstikke gezellig. We geven je daarom graag een paar tips om zo bewust en duurzaam mogelijk met je huisdier om te gaan.
Maak een bewuste keuze
Veel mensen denken dat een huisdier niet zoveel tijd en geld hoeft te kosten. Maar wist je dat een hond per jaar gemiddeld 580 euro kost en een kat 550 euro? Een huisdier heeft namelijk niet alleen voer en een mandje nodig, maar heeft ook vaccinaties en ontwormkuren. Daarnaast kan een huisdier natuurlijk ook iets breken of ziek worden. Een behandeling of operatie bij de dierenarts kan flink in de kosten lopen. We raden je daarom aan om pas een huisdier te nemen als je er niet alleen genoeg tijd en ruimte voor hebt, maar ook genoeg financiele ruimte voor eventuele ziektenkosten.
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

Over de schrijver

2 reacties op “Zo ga je duurzaam en bewust met je huisdier om”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020