Duurzaam Nieuws start met “coöperatieve verslaglegging”

Peter Van Vliet, Hoofdredacteur Duurzaam Nieuws. Foto: Duurzaam Nieuws
Peter Van Vliet, Hoofdredacteur Duurzaam Nieuws. Foto: Duurzaam Nieuws
De website Duurzaamnieuws.nl zoekt crowdfunders om journalistiek rond duurzame thema’s te verbeteren. De site wil graag coöperatieve journalistiek bedrijven, waarbij leden direct invloed hebben op de onderwerpen die aan de orde komen.
De site gaat zich opnieuw uitvinden. “We worden pionier in coöperatieve verslaggeving,” aldus Duurzaam Nieuws.
“Lid-abonnees kunnen zelf voorstellen doen voor onderwerpen voor artikelen en onderzoek, die door de redactie worden uitgevoerd. De contributie van de leden komt direct ten goede aan de redactie, die zo zelf direct de voordelen geniet van groeiende aantallen abonnees. Op die manier kunnen we nog meer dan voorheen berichten over onderwerpen die jullie als lezers belangrijk vinden, en kunnen we nog sterker bijdragen aan de duurzame transitie. En zo versterken we samen, met van ieder een kleine bijdrage, het redactiebudget.”
Copionier word je door nu lid te worden van Duurzaamnieuws.nl. Het gewone lidmaatschap bedraagt 50,- euro per jaar. Wie voor 1 maart 2014 lid wordt, krijgt tot twee jaar gratis lidmaatschap kado, plus nog meer extra voordelen. En je kunt je bijdrage met winst terugverdienen door gebruik te maken van de speciale maandelijkse aanbiedingen met forse ledenkorting.
Hier kun je je opgeven als lid & pionier bij Duurzaam Nieuws

Over de schrijver