Duurzaam omgaan met je kleding: 4 manieren

Afbeelding: hetkanWel
Afbeelding: hetkanWel


Er zijn veel manieren om duurzamer te leven. om te gaan met je kleding. Wij hebben er vier op een rij gezet.

Kleding inzamelen

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: mensen zamelen massaal hun kleding in. En dat is goed want het wordt hergebruikt en meestal gesteund aan landen waar kleren schaars zijn. Waar je in het begin alleen nog de Zak van Max had die je kleding op kwam halen, heb je nu allerlei plekken waar je zelf je kleding naartoe kan brengen. En dan is het een stuk toegankelijker om het te doneren, in plaats van dat je het weggooit. Bekijk op internet waar jij jouw kleding kan wegbrengen!

Je kleding laten drogen

Kleding gebruiken we vaak, en als het vies is moet het gewassen worden. Hierna moet het droog worden. Heel veel mensen gebruiken daar een droger voor. Maar in een veel beter geval kun je het gewoon ophangen aan de wasmolen. Dat scheelt je energie, het is beter voor je kleren en het is ook duurzaam.

Kleding hergebruiken

Als je kleren hebt die je niet meer aandoet, maar het zonde vindt om ze weg te gooien kun je ze ook aan een vriend of vriendin geven. Willen die ze ook niet meer? Dan kun je kijken naar leuke shirts, broeken, blousejes of andere kledingstukken die je nog kunt hergebruiken. Knip alle leuke stukken er af en maak er een leuk nieuw t-shirt van! Lukt je dat zelf niet? Dan heb je vast nog wel een creatieve moeder, tante of oma die dat graag voor je wilt doen.

Duurzame kleding kopen

Duurzaam omgaan met je kleding begint natuurlijk bij je zelf. Het kan op talloze manieren. Maar de juiste kleding is niet alleen goed voor het milieu, het is ook heel goed voor de medemens. We hebben een mooi lijstje met plekken waar je duurzame kleding kunt kopen.
Hopelijk heeft deze lijst je geholpen om weer een beetje duurzamer te kunnen leven. Heb jij nog manieren om duurzamer met je kleding om te gaan?

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020