Duurzaam ondernemen: PR-praat of een onmisbare winstmaker?

Groenetheater(Door Willemijn Sneep, Ode)
NRC Handelsblad organiseert op dinsdagavond 10 mei Het groene theater. Een inspirerende en leuke avond over duurzaam ondernemen met topondernemers en CEO’s die hun duurzame strategieën presenteren en in debat gaan over ‘groene dilemma’s’.

Niet het zoveelste symposium over duurzaamheid

Het idee voor ‘Het Groene Theater’ komt van Remmelt Otten, oud-redacteur van NRC en nu onder meer verantwoordelijk voor evenementen. Samen met zijn oud-collega Max Christern (oud NRC-redacteur en tot eind vorig jaar hoofdredacteur van Ode) bedacht hij de inhoud van het bijzondere programma van deze avond.
Christern: ‘We wilden niet het zoveelste symposium over duurzaamheid organiseren, maar proberen om mensen naast informatie ook vermaak en inspiratie te bieden rond dit thema. Er zit dus bewust ook theater in’. Het hart van het programma is serieus, met topmensen uit het bedrijfsleven die in 20 minuten een verrassende en vooral ook inspirerende presentatie geven over hoe zij bij hun bedrijf duurzaamheid invullen. Daarnaast zullen zij strijden om de hoogste groene scores in een simulation business game.

De inhoud van deze avond

De rode draad die door de avond loopt is de vraag: is duurzaamheid anno 2011 nu meer een keuze vanuit marketing en PR oogpunt, of echt een strategische keuze vanuit potentiele winstgevendheid?

Naast Tex Gunning van Akzo en Bert Meerstadt van NS schuiven ook Mirjam de Blecourt (advocatenkantoor Baker&McKenzie), Ruud Koornstra (Tendris, groene ondernemer), Leen Zevenbergen (Qurius en bekend auteur van boeken als ‘Groener wordt het niet’) en Matthijs Bierman (Triodos Bank) aan.
Cabaretgroep Boom Chicago zal met speciale sustainability-improvisatie-acts de avond het onvergetelijke theatertintje geven.

Kaarten kosten 30 euro en zijn te krijgen via de website van Stadsschouwburg Amsterdam. Alle bezoekers krijgen een duurzaam cadeau en een exemplaar van het boek Scherpe letters. 40 jaar vorm in NRC Handelsblad. Na afloop is er een borrel.

Over de schrijver