Utrecht krijgt het grootste duurzame pop-up warenhuis van Nederland

In de binnenstad van Utrecht komt binnenkort de hotspot voor iedereen die duurzamer wil leven; een pop-up warenhuis. De komende 2,5 jaar zal in het monumentale pand aan de Stadhuisbrug 5 een collectief van duurzame ondernemers de ruim 1400 m2 vullen tot een heus warenhuis. Het pop-up warenhuis ‘Green UP‘ wil daarmee mensen helpen om dagelijks duurzamere keuzes te maken voor een laagdrempelige prijs.

Een pop-up warenhuis

Het warenhuis wordt een shop-in-shop concept. Er zijn dus verschillende winkels die woon- en modeaccessoires aanbieden, maar je kunt er ook kleding, textiel, baby- en verzorgingsproducten, cadeautjes, food-to-go kopen. En er is een botanische binnentuin met een restaurant.

Iedere winkel een eigen verhaal

Iedere winkel heeft een eigen stijl en een eigen verhaal. Ze dragen allemaal bij aan een duurzame toekomst, maar op hun eigen manier. Toch hebben alle winkels ook iets gemeenschappelijk; ze willen het gemakkelijker maken voor consumenten om duurzame keuzes te maken. Om je een idee te geven wat voor ondernemers dit zijn, lichten we er een paar voor je uit.

Botania

Botania is een initatief van The Streetfood Club en Lowlander Beer Co en zal open zijn voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Ook kun je er toffe workshops, masterclasses en seminars bijwonen met betrekking tot duurzaamheid en de groene toekomst. Bij Bontania is duurzaam, gezond en voedzaam eten en drinken de norm, niet de uitzondering.

Planet Hugs

Alles wat we consumeren heeft gevolgen en onze keuzes zijn belangrijk. Planet Hugs biedt slow fashion, waarbij mensen, dieren en de aarde prioriteit hebben. Bij Planet Hugs gaan stijl, kwaliteit & duurzaamheid hand-in-hand gaan.

Common & Sense

Flowy designs, gemaakt van duurzame materialen. Met liefde voor mensen en natuur. Bij Common & Sense ontdek je het unieke verhaal achter jouw kledingstuk.

Vleck

Wijn is te gek, maar in the end slechts een glaasje drinken. Echter, het leven moet geleefd worden. Op een zo mooi mogelijke manier.The bottom-line van de filosofie van Vleck wijnen: niet ingrijpen. Onze producenten werken met aandacht en liefde voor traditie en de natuur.

I like Vintage

Bij Șerin en Saskia van I like Vintage vind je de mooiste vintage pareltjes op het gebied van interieur. Naast hun eigen vondsten bieden ze ook ruimte aan kleine ondernemers, die hun ontwerpen en producten verkopen in een duurzaam shop-in-shop concept.

Serendipity Vintage Dreamer

Serendipity Vintage Dreamer kijkt naar de mode-industrie op een andere manier, geeft kleding een tweede leven en streeft naar zero waste. Een onderneming, of liever gezegd een beweging, met als doel CO2-negatief te zijn, niet te nemen maar juist terug te geven. We planten daarom bij iedere aankoop een boom.

E&co

E&co wil duurzame keuzes toegankelijker maken voor iedereen. Ze realiseren een (offline en online) warenhuis met verfrissend eerlijke producten voor een normale prijs. Alledaagse producten maar ook unieke cadeaus met een eerlijk verhaal vormen de kern van ons assortiment.

Er is nog ruimte

Er is ook nog ruimte voor aanvullende duurzame concepten, dus ben je een innovatieve ondernemer, duurzame kapper, of heb je een repairshop? Dan ben je meer dan welkom.

Lees ook over:

Het veganistische warenhuis in Den Haag of het warenhuis met tweedehands spullen in Berlijn.

Over de schrijver