Duurzaam reizen in Londen: wat zijn de mogelijkheden?

Het is misschien geen goede timing, maar vanaf dit najaar kun je heel milieubewust rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Londen reizen met de trein. Dat is vooral heel fijn voor het milieu en zodra de lockdown voorbij is ook voor jou. Door met de trein te reizen in plaats van het vliegtuig wordt er zo’n 1,9 ton minder aan CO2 uitgestoten. Hiermee staat de verbinding Amsterdam-Londen in de top 10 van trajecten met de grootste besparing. Ook in Londen zelf kun je duurzaam van A naar B. Welke duurzame vervoersmiddelen er in Londen nog meer zijn, zetten we voor je op een rij.

Metro

Natuurlijk is te voet de meest duurzame manier om een stad te verkennen. Londen is de grootste stad van de Europese Unie. Daarom is wandelen niet altijd een optie. Gelukkig heeft Londen een gigantisch metronetwerk van 400 km. De metro rijdt op elektriciteit. De burgemeester van Londen wil dat er in 2030 alleen nog maar lokaal opgewekte groene stroom gebruikt wordt voor de metro. Wat ook fijn en duurzaam is, is dat je geen metroticket, dagticket of Oystercard meer aan hoeft te schaffen. Als je een contactloze pinpas hebt, dan kun je daarmee inchecken. Aan het einde van de dag worden de totale kosten van de ritten van jouw rekening afgeschreven.

Een fiets huren

Londen is een fantastische stad om met de fiets te verkennen. De stad bevat een netwerk van automatische fietsenstallingen waar mensen goedkoop een fiets kunnen huren. Dit noemen ze London Cycle Hire. Als je rit korter duurt dan een half uur, is het gratis. Het volgende uur kost 1 pond. Bij de meeste bezienswaardigheden en bij de belangrijkste winkelstraten vind je een docking station. Hierdoor kun je dus van attractie naar attractie fietsen. En als je dat binnen een half uur doet, kost het je helemaal niks! Dit systeem is alleen aan te raden als je korte ritten maakt. Wil je meerdere dagen een fiets huren, dan moet je naar een andere fietsverhuurder.

Elektrische auto

Het is uiteraard ook mogelijk om een elektrische auto te huren in Londen. Zo kun je een Twizy huren, een 100% elektrische auto die is versiert met de Engelse vlag. De auto bestaat uit twee stoelen. Je kunt de Twizy dan ook het beste zien als een soort scooter met vier wielen en een dak. Een ideale, kleine auto om de stad mee te verkennen. Met behulp van navigatie, rijd je door heel Londen heen. Het is ook mogelijk om een speciale tour te boeken. De autoverzekering regelt de verhuurder uiteraard.

Elektrische boot

Wil je de stad liever met de boot verkennen? Dan kies je voor een elektrische boot van Goboat. Samen met je vrienden en familie kun je op een rustige manier genieten van Londen. De boten maken namelijk nauwelijks geluid. Ze zijn geschikt voor 8 personen en er zijn meerdere opstapplaatsen. Goboat heeft een aantal elektrische boten die bestaan uit 600 gerecyclede petflessen. Het is ook mogelijk om mee te doen aan schoonmaakacties, waarbij er afval uit het water wordt gehaald.
Veel plezier met de voorpret en hopelijk wordt duurzaam naar Londen reizen binnenkort weer mogelijk.

Over de schrijver

5 gedachten over “Duurzaam reizen in Londen: wat zijn de mogelijkheden?”

Reacties zijn gesloten.