Duurzaam sparen nu ook bij Eneco mogelijk

85712 Pressroom Bronsparen V1 1 V2 Original 1337674095
Foto: Eneco

Energiebedrijf Eneco introduceert BronSparen, een duurzame internetspaarrekening in samenwerking met Aegon. Eneco wil zo de groene economie op andere manieren stimuleren, dan alleen met het leveren van (groene) energie.
Eneco richt zich naar eigen zeggen op duurzame energie “en andere diensten die de klant helpen om nog duurzamer te worden.” Daarom vinden zij de spaarrekening “een logische stap.” Aegon en Eneco investeren het spaargeld in topbedrijven in de Dow Jones Sustainability index en de Morgan Stanley Capital International – Environmental, Social and Governance lijst. De energiebedrijven op die lijst krijgen het grootste deel van het te investeren kapitaal.
Het lijkt een slimme zet van Eneco om geld bij consumenten op te halen om de groene economie te stimuleren. Toch vragen wij ons af wat de toegevoegde waarde van Eneco is bij de al bestaande duurzame spaaropties. Ook vroegen we ons af waarom het energiebedrijf niet focust op de de verduurzaming van lokale energieprojecten. Nederland loopt flink achter bij de ontwikkeling van duurzame energie, dus een flinke financiële inject in eigen land zou het spaarplan van Eneco interessanter gemaakt hebben.
Bron: Eneco
Lees ook
Wij hebben al verschillende duurzame spaar- en beleggingsprojecten voor je op een rijtje gezet.
Ook door te investeren in windenergie kun je goede rendementen behalen.
Elektrisch leasen: voor mensen die een eigen elektrische auto nog niet aandurven

Over de schrijver