Duurzaamheid is een trend op de huizenmarkt

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia
(Gastblog door Linda van Beek van verhuisbedrijf-vinden en ontstoppingsbedrijf direct.) Binnen de huizenmarkt wordt duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Een duurzaam huis verkoopt zelfs sneller. Woningen met zonnepanelen en een goede isolatie voorkopen tot wel 70% sneller dan woningen zonder. Heb je een oude woning en heb je in de toekomst plannen om te verhuizen, bekijk dan de mogelijkheden om de woning te verduurzamen en tegelijkertijd in waarde te laten stijgen.

Slimme investeringen
Verruit de meest voorkomende investering op het gebied van duurzaamheid is het laten plaatsen van zonnepanelen. Afhankelijk van de ligging en je type woning kan dit tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen op de energierekening. Omdat zonnepanelen ruim 20 tot 25 jaar mee gaan verdienen zij zich op termijn zelf terug waardoor zij ook meer waarde toevoegen aan een woning.

Ga je zelf verhuizen, dan is dit voor je nieuwe woning mogelijk ook een uitkomst om zo in de toekomst altijd een lage energierekening te hebben. Een andere milieuvriendelijke optie om te besparen op de kosten is het aanbrengen van dakisolatie of spouwmuurisolatie. Woningen die slecht geïsoleerd zijn verliezen namelijk veel warmte waardoor veel stookkosten gemaakt moeten worden in de winterperiode. Het aanbrengen van isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde is een permanente oplossing voor het verlagen van de energierekening. Het is daarmee ook van meerwaarde voor je woning.

Je huis verkoopt zichzelf bijna!
Wanneer je woning duurzaam is, zul je merken dat de huizenmarkt hier positief op zal reageren in de vorm van veel potentiële kopers en een flinke meerwaarde. Je zult binnen no time een verhuisbedrijf nodig hebben, omdat je woning snel verkocht zal zijn.

Over de schrijver