Dit zijn de leukste duurzame cadeautjes voor de feestdagen

Ben jij op zoek naar een duurzaam en origineel cadeautje voor de feestdagen? Wie weet heb je dan iets aan onze tips voor duurzame cadeautjes. We hebben de mooiste adresjes voor je verzameld en onderverdeeld in een aantal categorieën, zoals bijvoorbeeld persoonlijke cadeaus en ervaringen. Zo hopen we je wat groene inspiratie te geven in jouw zoektocht naar het perfecte geschenk.

Een persoonlijk cadeau

Bij CRE8 worden kwetsbare jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot de ambachtslieden van de 21ste eeuw. Zij maken de mooiste producten, zoals bijvoorbeeld prachtige lampen, sieraden en personaliseerbare kinderproducten. Zo kan je een echte naampuzzel, beestenbos muursticker of naamlamp laten maken.
Van Hulley maakt van je favoriete maar versleten overhemd of je miskoop bloesje een prachtige persoonlijke boxershort of snoezige kinderpyjama. De productie wordt gedaan door vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Groene gadgets

Rydon ontwerpt en produceert fietsverlichting die altijd werkt. De Pixio laadt namelijk haar eigen batterijen op met een geïntegreerd zonnepaneel. Het lampje wordt permanent op je fiets gemonteerd zodat je het nooit kunt vergeten en het ook voldoende zonlicht ziet. Bovendien kan de speciale batterij enorm veel energie op slaan, zodat je zelfs in meest donkere dagen veilig over straat kunt.
Alle horloges van WeWood zijn gemaakt van resthout. Ze zijn hypo-allergeen en nikkelvrij. Verder heeft het horloge mineraal glas en een Citizen uurwerk. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl planten ze voor elk verkocht horloge ook nog eens een nieuw boom!

Afbeelding: Verhip
Afbeelding: Verhip

 

Voor de kleintjes

Verhip maakt babykleding van de beste kwaliteit: duurzaam en eerlijk geproduceerd, comfortabel voor de baby én praktisch voor ouders. De babykleding van Verhip is te koop in setjes die worden verpakt in een mooie cadeaudoos. De ouders kunnen de doos opnieuw gebruiken om de kleding door te geven aan een volgende baby. De speciaal door ons ontwikkelde ansichtkaarten maken het doorgeven extra leuk.
Bij Kinderwonderland verkopen ze de leukste cadeautjes voor baby’s en kinderen: van prachtig beddengoed tot kleurrijk speelgoed. Van servies en drinkbekers tot rugtasjes. Alles is vrij van schadelijke stoffen en er zijn vele alternatieven voor plastic producten. Al het katoen is gecertificeerd biologisch katoen en er worden natuurlijke verfstoffen gebruikt.

Smakelijke cadeaus

Het team van RotterZwam heeft een echte RotterZwam-growkit gemaakt. Met dit emmertje kun je thuis op je eigen aanrecht oesterzwammen kweken. Je wordt dan een heuse aanrechtagrariër. Zo heb je thuis altijd de meest verse oesterzwammen en heb je minder afval doordat je je koffiedik omzet. De emmertjes worden bij resellers door het hele land verkocht.
Joris Hoebe maakt bier van regenwater. Hij kwam er namelijk achter dat het heel wat liter water kost om bier te brouwen, en dat terwijl er in ons land behoorlijk wat uit de lucht komt vallen. Hij brouwde een heerlijk biertje en gaf het een pracht van een naam: Hemelswater.
13709801 797921913678677 2821845047699666564 N 2 1

Een warm geschenk

Granny’s Finest bestrijdt eenzaamheid door handwerkclubs voor senioren te organiseren. De producten, zoals sjaals, mutsen en handschoenen worden ontworpen door jonge creatieve talenten. Jong en oud leren van elkaar en de klant kan genieten van mooie, duurzame en kwalitatief goede producten.
Wintervacht recycled oude wollen dekens, slaapzakken en gordijnen tot de meest gave jassen. Alle reststoffen worden gebruikt om er accessoires van te maken, zoals bijvoorbeeld wanten en hoofdbanden.

Een ervaring

Tony Chocolonely heeft een echte winkel geopend in Amsterdam. De winkel is een echte chocoladebeleving en het is altijd feest in deze winkel. Zo mag je alle smaken proeven, geven ze antwoord op al je vragen en vertellen ze je graag over hun missie.
Plastic Whale is het eerste professionele plastic visbedrijf ter wereld. Je kunt er varend door de Amsterdamse grachten een bijdrage leveren aan de gracht en de zeeën in het algemeen. En dat dat terwijl je geniet van de leukste highlights van de stad!
Book 1760993 640

Een mooi boek

De Verborgen Impact gaat over onze impact op de planeet. Die impact zien we vaak niet maar is helaas groter dan we denken. Dit boek geeft je een handig inzicht en geeft tips en houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve impact.
Natuurlijk hebben we allemaal al heel vaak naar bomen gekeken, maar slechts heel weinig mensen zullen ze echt hebben gezien zoals boswachter Peter Wohlleben. In zijn boek‚ Het verborgen leven van bomen’ laat hij ons anders kijken naar deze levende wezens, op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en zijn diepe liefde voor het bos en de bomen.

Voor de ander

In de Plan webshop vind je duurzame cadeaus met een verhaal, want met elk cadeau steun je een project van Plan. Zoals een geboortebewijs voor kinderen in India, maandverband voor meisjes in Uganda of een moestuintje voor vrouwen in Nepal. Wat je ook kiest, het cadeau dient een dubbel goed doel!
Dit artikel werd oorspronkelijk door hetkanWEL geschreven voor de site Voor De Wereld Van Morgen.

Over de schrijver

1 reactie op “Dit zijn de leukste duurzame cadeautjes voor de feestdagen”

  1. Er staat een (typ-)foutje in het artikel. Ik neem tenminste aan dat het horloge hypo-allergeen is en niet hyperallergeen (vrij essentieel, aangezien dat het tegenovergestelde is). Als ik het mis heb en het juist een erg sterke allergische reactie op kan wekken, beschouw deze reactie dan vooral als niet gepost 🙂 Leuke cadeautips!

Reacties zijn uitgeschakeld.