Duurzame daad 7/50: 7 suggesties om kerst net even beter te vieren

Dit wordt een korte blog, omdat ik ga doorverwijzen. Doorverwijzen naar een artikel van mijn collega Lotte: 7 goede suggesties om kerst net even beter te vieren. Na lezing concludeerde ik enthousiast dat ik zes van de zeven suggesties opvolg. Ik begon dat hier te beschrijven maar het werd wat veel borstklopperij. Dus beperk ik me tot die ene die ik dit jaar níet uitvoer: de doe-het-zelf-kerstboom. Ik had al een kerstboom in huis.

Lotte schrijft: ‘Qua milieubelasting maakt het niet uit of je een echte kerstboom of een nepperd koopt. Ze zijn beide even goed of slecht, afhankelijk van je principes. Wil je het zeker weten goed doen, maak dan zelf een kerstboom met materialen, die je al in huis hebt of voor het oprapen liggen. Bijvoorbeeld takken, touw, boeken of pallethout. Dat is niet alleen helemaal goed, maar ook helemaal hip’. Kijk ik naar de voorbeelden, die ze erbij geeft, dan wordt dit geheid een van mijn duurzame daden in 2018.

Hoeveel suggesties volg jij op? Ik wens je hele fijne feestdagen.

Annemarie de Raadt

50 duurzame daden in 1 jaar! Lukt dat? Annemarie de Raadt van de Goede Gids gaat de uitdaging aan. Elke week schrijft ze hier welke duurzame daad ofwel goede gewoonte ze in leven gaat opnemen. Ter informatie en inspiratie.

Lees ook Duurzame daad nummer 6: De goede gewoonte van de groet!

In de Goede Gids staan de bedrijven vermeld, die met zorg voor mens, dier en onze aarde ondernemen. Onafhankelijk geselecteerd volgens duidelijke criteria. Wil je zelf een goed leven en gun je dat anderen ook? Kies dan voor Goede bedrijven uit degoedegids.nl

Over de schrijver