Duurzame Dinsdag presenteert weer koffertje goede ideeën

Marjan Minnesma Spreekt Op Duurzame Dinsdag De Duurzame Troonrede Uit. Foto: Webted, Flickr
Marjan Minnesma Spreekt Op Duurzame Dinsdag De Duurzame Troonrede Uit. Foto: Webted, Flickr

Vandaag wordt voor de 16e keer Duurzame Dinsdag gehouden. Dit jaar neemt staatssecretaris Wilma Mansveld (Ministerie van Infrastructuur en Milieu), als vertegenwoordiger van het kabinet de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst. In de koffer zitten meer dan 250 duurzame ideeën uit de samenleving.

Onder de initiatieven zit bijvoorbeeld een plan om van de afval van een garnalenpellerij bouillonblokjes te maken, om met strobalen huizen te bouwen of een composteerbaar fruitlabel.

Daarnaast worden er ook dit jaar ook een aantal personen onderscheiden, die zich bijzonder
inspannen voor een duurzame samenleving met een Duurzaam Lintje. Het Duurzaam Lintje is de enige nationale erkenning op het gebied van duurzaamheid.

GreenWish zorgt elk jaar voor een analyse van de ingezonden initiatieven. Dit jaar zijn er veel concrete initiatieven op gebied van voedsel en deeleconomie. Ineke van Zanten (GreenWish): “Mensen zijn bijzonder creatief en velen zijn onder meer op zoek naar nieuwe businessmodellen om zo — los van subsidies — maatschappelijke problemen op te lossen. Op het gebied van duurzame energie zien we, naast concrete initiatieven, ook veel ideeën. Er zitten initiatieven en ideeën bij, waarbij je je afvraagt waarom het er eigenlijk nog niet is”.

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, zal vandaag ook de Duurzame Troonrede uitspreken.

Bron: Duurzame Dinsdag

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Duurzame Dinsdag viert haar 15-jarige jubileum

Over de schrijver

1 gedachte over “Duurzame Dinsdag presenteert weer koffertje goede ideeën”

  1. Pingback: Urgenda speelt hoog spel met klimaatzaak - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.