Avontuurlijk en comfortabel kamperen met dit tiny house op wielen

Veel mensen dromen van een camper. De vrijheid om je eigen huisje overal mee naar toe te nemen is onbetaalbaar. Je kunt gaan en staan waar je wilt; in het bos, bij de zee, in het wild of op een camping. En met de HAAKS-camper heb je ook nog comfort tijdens al je avonturen.

Van de gebaande paden af

Jarenlang droomde ik van een reis door Europa met een camper. Met mijn lief minimalistisch op reis, van de gebaande paden af, wildkamperend en zwemmend in rivieren. Ik zag ons blakend van gezondheid van de ene plek naar de andere trekken, terwijl we leuke mensen ontmoetten en de heerlijkste dingen aten. Ik bekeek een aantal campers, maar het was elke keer net niet. Te donker, te krap, gek ingedeeld of onhandig groot. Het ontwerp van de HAAKS-camper is anders. Eigenlijk was ik meteen verkocht.

Kamperen, maar dan comfortabel

Om meer te weten te komen over de HAAKS-camper, belde ik met Jules Luijpen. Samen met Pim Gijsbers ontwikkelde hij de camper. Jules en Pim hadden allebei een baan bij een groot bedrijf, maar wilden iets anders. Alles lag open. Ze wilden ondernemen en iets moois ontwikkelen waar ze zelf blij van werden. Natuurlijk moest het ook duurzaam zijn.
Ze kwamen uit op recreatie. Ze hielden beiden van kamperen, maar vonden het huidige aanbod kampeermiddelen niet zo comfortabel. Dat kon zo veel beter. Ze begonnen aan de keukentafel en ontwikkelden het concept van de HAAKS-camper tot in detail. Nu is de eerste klaar en het resultaat overtreft alle verwachtingen.

Tiny house op wielen

De HAAKS-camper is een tiny house, of eigenlijk een nano house, op wielen. De camper bestaat uit twee elementen. De auto, een soort grote pick-up truck, en het huisje. Als je op reis gaat, zet je het huisje met één druk op de knop achterop de auto, zonder gesjor of gehijs. Vervolgens rijd je naar je plek van bestemming. Daar zet je het huisje met één druk op de knop van de auto, direct waterpas op zijn plek. Dat kan op een camping zijn, maar de HAAKS-camper is zelfvoorzienend, dus wildkamperen is ook een optie. De auto kun je vervolgens gebruiken om boodschappen mee te doen, met je fietsen achterin naar een leuke plek te rijden of voor een andere excursie in de buurt.
Ik vond het echt ideaal klinken en vroeg Jules op welk onderdeel hij het meest trots is. Dat was een moeilijke vraag, want uiteindelijk bespraken we de hele camper. Van het design tot de materiaalkeuze en alle functionaliteiten. Tijdens de bouw kwamen ze geen fouten tegen. Alles was goed gelukt en daardoor was het onmogelijk om er één element uit te pikken.
Camper Haaks Binnenkant

Duurzaam, rotvrij hout

Jules vertelt: “De camper is gemaakt van duurzaam, rotvrij hout. Dat maakt de camper volledig onderhoudsvrij. De binnenkant is comfortabel en ruim. Door de grote ramen en de achterkant die volledig open kan, ben je meteen een met de natuur. Binnen en buiten lopen naadloos in elkaar over.
De slaapunit maakt het geheel echt bijzonder. Je bereikt de slaapruimte met een vaste trap. Daardoor heb je beneden een fijne leefruimte waar ook voldoende bergruimte is. Er is een badkamer met een toilet en douche, de keuken is ruim en door de zonnepanelen kun je koken op inductie. De camper heeft vloerverwarming en is goed geïsoleerd. Heel comfortabel allemaal, zelfs in de winter!
En als je niet op reis bent, zet je het huisje in de tuin. Dan heb je er het hele jaar plezier van. Je kunt in het huisje werken, maar je kunt het ook gebruiken als logeerkamer, praktijkruimte of als atelier.“
Haaks Camper

Een tweede huis

Een camper moet voelen als een tweede huis. Daarom is het belangrijk dat het ontwerp aan alle wensen van de klant voldoet. Om dat te kunnen garanderen, willen Jules en Pim jaarlijks samen met 10 tot 15 klanten een camper bouwen. Zo blijft het persoonlijk, overzichtelijk en kun je een mooi resultaat leveren.
Wil je de HAAKS-camper een keer in het echt zien? Dan kun je van 23 tot en met 29 januari de Caravana beurs bezoeken.

Over de schrijver

2 gedachten over “Avontuurlijk en comfortabel kamperen met dit tiny house op wielen”

Reacties zijn gesloten.