Dit zijn de duurzame hotspots van ‘oh oh, Den Haag’

Wie weleens in Den Haag komt, weet dat het de stad is van het politieke Binnenhof, Haagse Harry, zangeres Anouk, voetbalclub ADO Den Haag en Paleis Noordeinde. De duinen van Scheveningen en Madurodam zijn binnen handbereik en je haalt het liefst patat in ‘t Kleinste Winkeltje. Als je (binnenkort) in de hoofdstad van Zuid-Holland bent, kan een bezoekje aan één of meerdere duurzame hotspots natuurlijk niet ontbreken. Niet getreurd, hetkanWel is voor je aan de slag gegaan. Komt-ie:

De Vegetarische Slager

Bij deze slager kun je terecht voor innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Je kunt sommige producten online bestellen en in de conceptstore vind je broodjes, afhaalmaaltijden en powerfood.

Adres: Spui 167A

O My Bag

Dit is een milieuvriendelijk merk dat eerlijk gemaakte handtassen en accessoires produceert. De tassen van koeienhuid worden handgemaakt in India.

Adres: Denneweg 65

Durq

Dit huiskamerrestaurant serveert seizoensgebonden groenten en vis uit de Noordzee. Omdat de grootschalige consumptie van vlees volgens het restaurant niet meer van deze tijd is, staat vlees niet vaak op het menu. Je eet met anderen aan één tafel in huiskamersetting, waardoor de sfeer persoonlijk blijft.

Adres: Brouwersgracht 12

Proeftuin Erasmusveld

In deze nieuwe stadsbuurt staat gezond en samen leven centraal. Het is een nog nieuw te ontwikkelen duurzame woonwijk, voor en door actieve mensen van alle leeftijden die samen een duurzame leefomgeving willen vormgeven. Het is een proeftuin voor nieuwe, gezonde manieren van wonen en leven.

Happy Tosti

Als je zin hebt in een tosti, moet je naar Happy Tosti, een sociaal lunchrestaurant. De (zoveel mogelijk) biologische en gezonde producten worden gemaakt en geserveerd door medewerkers met een arbeidsbeperking. De lunchroom serveert ook yoghurt, soep, salade en verse sappen.
Adres: Korte Poten 5

Logisch

De gerechten van dit biologische restaurant wisselen wekelijks, waardoor er iedere twee maanden een nieuwe kaart ontstaat. Het restaurant gebruikt uitsluitend seizoensgebonden producten en probeert zoveel mogelijk met streekproducten te werken.
Adres: Maliestraat 9

UF002 De Schilde

Op en in het voormalige kantoorgebouw ‘De Schilde’ ligt de grootste stadsboerderij van Europa. Op de zesde etage wordt vis gekweekt. Een etage hoger, op het dak, is een grote kas gebouwd waar sla en tomaat geteeld wordt. En dan heb je nog het uitzicht. Neem een kijkje!
Adres: Televisiestraat 2

Bij Priester

Dit is een plek voor mooie spullen, maar ook voor bewust leven en verbinden. Als het leven aan iedereen voorbij raast, doet Bij Priester het rustig aan. Je komt verschillende merken tegen en dus ook veel verschillende spullen. Maar dat geeft niks, want je hebt alle tijd.
Adres: Zoutmanstraat 12A

Instock

Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. Dit restaurant haalt onverkochte producten op bij plaatselijke leveranciers, zoals groente en fruit met een schoonheidsfoutje, brood van een dag oud of vlees en vis dat over is.
Adres: Buitenhof 36

De Vegetarische Snackbar

De naam zegt het al: hier haal je vegetarische snacks. Veel producten zijn veganistisch en 100 procent plantaardig. Ook het brood en de sauzen zijn volledig plantaardig.
Adres: Stationsplein 5a

Normal gets you nowhere

Dit kledingmerk verkoopt organische en duurzame katoenen t-shirts. De producten worden milieuvriendelijk en lokaal geproduceerd en, niet geheel onbelangrijk, zien er heel tof uit!
Adres: Prins Hendrikstraat 74

Over de schrijver

1 reactie op “Dit zijn de duurzame hotspots van ‘oh oh, Den Haag’”

Reacties zijn uitgeschakeld.