Duurzame leiders inspireren hun opvolgers bij de Nudge Leadership Challenge

Nudge Leadership Challenge
De Klas Van 2012: Zit Jij In De Klas Van 2013?
Laurentien van Oranje, Peter Bakker en Wiebe Draijer zijn keynote sprekers tijdens de Nudge Leadership Challenge. Deze challenge over leiderschap en duurzaamheid voor jonge ambitieuze professionals vindt plaats op 27, 28 en 29 september 2013 in Almere. Het thema is ‘Crossing Borders’. Nudge, consumentenplatform voor duurzaamheid, organiseert dit ontwikkeltraject samen met TSM Business School.
In een uitdagend en innovatief programma worden 150 jonge leiders van de toekomst gevoed met actuele inzichten op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Onder meer Laurentien van Oranje, Peter Bakker (President World Business Council on Sustainable Development) en SER-voorzitter Wiebe Draijer delen hun kennis en ervaring met de nieuwe garde.
De overige twee dagen werken de deelnemers aan duurzame business cases over complexe organisatie- en verandervraagstukken. Via een ontwikkelassessment, rollenspelen en praktijkcasussen krijgen zij meer inzicht in hun eigen talenten en ontwikkelpunten. Een onafhankelijke jury kiest op de laatste dag van de challenge de vijf ‘Best Young Leaders in Sustainability 2013’.

Nieuw leiderschap

Duurzaamheid staat inmiddels hoog op de agenda bij zowel consumenten, bedrijfsleven als overheid. Maar het blijkt ook lastig te integreren binnen bestaande structuren en denkkaders. Jan van Betten, initiatiefnemer van Nudge: “Duurzaamheid vraagt om het veranderen van ons economisch denkkader, van onze manier van leven en zaken doen. Leiderschap in zo’n omgeving vraagt om meer dan ondernemerschap, creativiteit en innovatie. Het vraagt om leiders met moed, daadkracht en visie, die nadrukkelijk werken vanuit verbinding en samenwerking. De combinatie van leiderschap en duurzaamheid in de Nudge Leadership Challenge is daarom zo doeltreffend.”
SER-voorzitter Wiebe Draijer:”Het Energieakkoord beoogt een energietransitie voor de lange termijn. Daarvoor hebben we jarenlang goede en jonge leiders nodig. De Nudge Leadership Challenge is de juiste plek om deze te werven. Het afgelopen jaar profiteerden we bij de SER van vijf jonge mensen die vorig jaar meededen aan de Nudge Leadership Challenge. Dankzij hun inzichten en inzet kregen we van ruim honderd jongeren waardevolle input voor het Energieakkoord.”

Inspiratie in China

De vijf winnaars maken een reis door China met een focus op het thema duurzaamheid. Het thema van deze Leadership Challenge is ‘Crossing Borders’. Ze bezoeken in China niet alleen de meest duurzame stad van China maar zullen ook de keerzijde van deze opkomende economie ervaren. Op basis van hun ervaringen in China presenteren de vijf winnaars bij terugkomst hun duurzame plan aan een afvaardiging van de Tweede Kamer en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

Wil je meedoen aan de Nudge Leadership Challenge?

Ambitieuze professionals kunnen zich tot 10 augustus aanmelden voor deelname aan de Nudge Leadership Challenge via www.nudge.nl/leadershipchallenge.

Over de schrijver