Duurzame mode kopen met deze speciale giftcard

Het kan een ware crime zijn: een duurzaam cadeau uitzoeken voor een vriend(in) of familielid. Hij of zij heeft alles al of is juist heel kieskeurig. In beide gevallen is een geschikt cadeau vinden een hele prestatie. De keuze gaat dan uiteindelijk vaak uit naar een cadeaubon. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar deze nieuwe cadeaubon maakt het nog leuker: je kunt ‘m namelijk alleen maar verzilveren bij merken met duurzame mode.

De Sustainable Fashion Gift Card, een initiatief van fashion-platform Our World, is een cadeaubon waarmee je de modewereld een stukje duurzamer kan maken. Je kunt nieuwe, duurzame kleding kopen, maar ook kleding huren, op modejacht in een vintage winkel of een ‘experience’ doen. Met de giftcard steun je de verduurzaming van de mode-industrie. En dat is volgens Our World erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de mensen het belangrijk vindt dat hun kleding duurzaam is, maar dat slechts 14 procent daadwerkelijk duurzame kleding probeert te dragen. Daarnaast is het belangrijk om ‘fashion pioniers’ in deze bijzondere tijd te steunen. In totaal hebben 50 merken zich aangesloten. Je kunt de giftcard nu al kopen en vanaf 20 april (de eerste dag van de Fashion Revolution Week) ook verzilveren.

Merken met duurzame mode

Via de website van de Sustainable Fashion Gift Card kun je zien bij welke merken je terecht kunt. Je kunt filteren op: eco-friendly, experiences, fair, new materials, vintage, rental en vegan. Hier vind je ook meer informatie over de merken zelf en wat hun filosofie is op het gebied van duurzaamheid. Zo kun je in Den Haag bijvoorbeeld terecht bij Bij Priester voor het lenen van kleding, in Amsterdam kun je bij Kolifleur tweedehands kleding kopen, je kunt style-coach Mirjam Hamming inhuren om miskopen te voorkomen of een bezoekje brengen aan ‘s werelds eerste museum over duurzame mode: Fashion for Good.

Over de schrijver