Duurzame omvorming voor de toekomst

AfbeeldingHet woord duurzaamheid zien we tegenwoordig overal terug en tot op heden zijn er al veel uitvindingen gedaan die hiermee te maken hebben. Door duurzame uitvindingen kan immers energie bespaard worden. De innovatieve ideeën over het productieproces en de producten die gemaakt worden zorgen ervoor dat bedrijven hun productiviteit kunnen verhogen. Daarnaast is het ook mogelijk om producten hierdoor aantrekkelijker te maken voor de afnemer. Door het gericht werken op innovatie zullen er technische vernieuwingen ontstaan, de bedrijfsstructuur of de sociale structuur zal veranderen. Er is dus genoeg werk te vinden voor nu en in de toekomst op dit vakgebied.

Hoe duurzaam leven is ontstaan

Een persoon gebruikt iedere dag een groot aantal producten om te overleven en het leven aangenamer te maken. Al deze producten of stoffen komen natuurlijk uit de aarde. De mens gebruikt hierdoor de lucht, het water, grondstoffen, aarde, zonlicht en levende organismen. Al of niet zonder enige bewerking zullen deze middelen toegepast worden. In het grootst aantal gevallen stonden wij er niet bij stil dat de voorraden die we hebben ooit op kunnen raken. Denk maar eens aan lucht, grond en water dat zodanig vervuild is, dat we er zelfs last van kunnen krijgen. In de geschiedenis van de mensheid heeft deze fout zich al meerdere keren voorgedaan. Voorbeelden hiervan zijn oorlogen die hierdoor veroorzaakt werden of humanitaire rampen. Hetzelfde probleem is op het moment ook aanwezig. Echter, ditmaal op wereldschaal. De aarde wordt zodanig door de mens belast dat er verschillende problemen kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de volgende punten:
Wanneer de berichten van wetenschappelijke onderzoek en milieu organisaties erbij gehaald worden, is het al snel duidelijk. Wanneer we op deze wijze doorgaan, gaat het de verkeerde kant op voor de mensheid. Om deze reden is het duurzaam produceren steeds belangrijker geworden.

Innovaties en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of ook wel MVO en innovaties zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een duurzaam proces is hierbij de sleutel tot succes. In veel vraagstukken over efficiency, is een duurzame aanpak het juiste antwoord. Daarnaast is er een duidelijke groei te zien in de vraag naar duurzame producten door de consument. Door innovatieve en slimme producten te ontwerpen, zal hieraan voldaan worden.

Technisch personeel is onmisbaar

Om innovatie op het gebied van duurzaam ondernemen voort te brengen is technisch personeel onmisbaar. Gelukkig zijn er al hele goede opleidingen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan wb-university. Hier worden gepassioneerde studenten opgeleid tot succesvol technisch personeel. Zodat onze wereld er straks nog mooier uitziet op een duurzame manier. Ook in Nederland zijn er tal van plekken te vinden waar je goed terecht kunt om een steentje bij te dragen aan het omvormen van de maatschappij, voor een betere en duurzamere toekomst.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020