Waar koop je een duurzame onderbroek?

Hoe je het ook wendt of keert, eens in de zoveel tijd heb je gewoon een nieuwe serie onderbroeken nodig. Je oude zijn versleten of zitten niet meer lekker en je moet steeds vaker een wasje draaien omdat je niet genoeg schoon ondergoed in de la hebt liggen. Herkenbaar. Maar dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je zonder na te denken de eerste winkel inloopt en een setje koopt. Nee, wij heten hetkanWel en zijn op zoek gegaan naar de duurzame onderbroek. Doe er je voordeel mee! 

Mannenrantsoen

Deze mannelijke, milieuvriendelijke boxershorts worden gemaakt in Portugal, waar strenge regelgeving geldt om werknemers te beschermen. Bovendien liggen de standaarden voor werknemers veel hoger in het warme land. In Nederland werkt Mannenrantsoen samen met Cycloon Post. Zij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Op logistiek gebied is het bedrijf hartstikke duurzaam, want de bezorgingen worden zoveel mogelijk op de fiets gedaan.
Maar wat krijg je daar dan voor? Boxershorts. Gewoon, simpele, zwarte boxershorts. Mannenrantsoen werkt samen met Oeko-Tex gecertificeerde confectiebedrijven, die staan voor maatschappelijk verantwoord produceren. Voor de liefhebber: je kunt een abonnement nemen, dan krijg je ieder kwartaal of halfjaar een nieuwe doos opgestuurd.

Bamigo

Dit merk maakt ondergoed van bamboevezels. En dat is een stuk duurzamer dan katoen. Voor één kg katoen is namelijk 10.000 tot 20.000 liter water nodig. Daar kun je ongeveer één spijkerbroek van maken. Bamboe groeit op een natuurlijke wijze en heeft geen kunstmatige bewatering nodig. Bovendien groeit bamboe heel hard en biedt het een goede leefomgeving voor verschillende insecten en vogels.
Undiemesister is een ander merk dat ook ondergoed verkoopt dat gemaakt is van bamboe.

Waschbär

Voor het dames- en herenondergoed van Waschbär wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde natuurlijke materialen die aan strenge milieueisen en duurzame normen voldoen. Het biologisch katoen is afkomstig uit gecontroleerde biologische teelt (kbA) en bio-zijde (k.b.T.) krijgt het merk via een biodynamische zijdecultuur uit China. Je nieuwe aankoop laten verzenden is bij Waschbär hartstikke milieuvriendelijk. De hoeveelheid CO2 die vrijkomt tijdens het transport wordt berekend en gecompenseerd door een deelname aan klimaatbeschermende projecten.

Saint Basics

De duurzame onderbroek van Saint Basics is vrij van pesticiden, vervuiling en uitbuiting. De katoen producten zijn Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerd. De producten van eucalyptushout worden in dezelfde keten gemaakt en hebben het OEKO-TEX keurmerk. Het merk heeft ondergoed voor dames én heren.

Pants to Poverty

Dit merk maakt damesondergoed van eerlijk en biologisch katoen in felle kleuren. Het merk is opgericht in Engeland en in Nederland te koop bij onder andere Lotika. De duurzame onderbroek heeft een Max Havelaar keurmerk. Dit betekent dat kleine katoenboeren een eerlijke prijs ontvangen waardoor de werknemers een beter bestaan kunnen opbouwen.

Mathaai Organic

De lingerie van Mathaai Organic wordt gemaakt van de katoensoort Pima. Deze soort staat bekend om zijn goede vezeleigenschappen, zijdeglans en duurzaamheid. Het wordt geteeld in vruchtbare valleien aan de kust in Peru, zonder gebruik te maken van pesticiden en chemicaliën. Het wordt met de hand geplukt en is GOTS gecertificeerd.
De producten worden gemaakt door alleenstaande vrouwen in Colombia. De verpakking is ook gemaakt van duurzame materialen. Saillant detail: het label is biologisch afbreekbaar en gemaakt van een speciale vezel. Je kunt het planten en dan groeit er (als het goed is) een bloem. Het ondergoed van Mathaai Organic is te koop bij Lotika.

Over de schrijver

2 gedachten over “Waar koop je een duurzame onderbroek?”

Reacties zijn gesloten.