Duurzame producten zijn crisisbestendig

Foto: Ed Yourdon, Flickr

Bijna vier op de tien (38%) Nederlanders kiezen ervoor eerder duurzame merken te kopen dan niet duurzame merken. Een even zo grote groep (40%) zegt bereid te zijn (iets) meer uit te geven voor duurzaamheid. Het aantal consumenten dat aangeeft bewust met duurzaamheid bezig te zijn (37%) is hoger dan de afgelopen drie jaar. Dit geeft aan dat de markt voor duurzame producten wel tegen een stootje kan, en dat duurzame producten een structureel onderdeel van onze consumptiekeuzes vormen.
(Advertentie)
Goed voor je huid én je portemonnee: natuurcosmetica van Nonique.
Dit blijkt uit een onderzoek van Schuttelaar & Partners en Marketresponse. Consumenten werden gevraagd naar hun opvattingen over duurzaamheid en koopgedrag.
Nog een aantal conclusies uit het rapport:
* Vergeleken met vorig jaar groeide het aantal consumenten dat naar eigen zeggen “bewust met duurzaamheid bezig was” met 10% naar 37% van de consumenten
* De overheid is “hoofdverantwoordelijke” voor duurzaamheid, aldus 53% van de ondervraagden. Daarna volgen pas consumenten (32%) en bedrijven (15%).
* Consumenten zijn “duurzaamheid” de laatste jaren veel meer met consumeren, energie en zonnepanelen gaan associeren. In 2009 associeerden mensen duurzaamheid vooral met kwaliteit, zuinigheid, milieu en lang meegaan.
Bron: Schuttelaar & Partners. Het hele rapport is hier te vinden
Lees ook
Je eigen warme cappucino voor onderweg? Vind hier de reisbeker die bij jou pastVoetballers in Kollum worden makelaars
Bhutan pleit voor Bruto Nationaal Geluk tijdens klimaatconferentie

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020