6x duurzame zonnebrillen

Met deze hitte en felle zon is een zonnebril een must-have om je ogen te beschermen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe duurzame zonnebril voor de zomer? Om je op weg te helpen zetten we 6 merken op een rij met duurzame zonnebrillen, stuk voor stuk echte eyecatchers. Ben je op zoek bent naar een wat simpeler montuur of naar een uniek exemplaar, in dit rijtje zit vast een zonnebril naar je hart tussen. Laat die zon maar schijnen!

Parafina

Parafina maakt duurzame zonnebrillen van 100% gerecycled materiaal, voor mannen, vrouwen én kinderen. Producten die normaal gesproken in de oceaan belanden of op een vuilnisbelt, verwerken ze tot brillen. PET flessen, banden, HDPE (kunststof), biologisch bamboe, kurk en metaal vormen de basis van hun brillen. Dit betekent dat ze met hun brillen bijvoorbeeld al meer dan 3.5 miljoen plastic flessen hebben gered, waar ze vervolgens prachtige leesbrillen, blue light brillen en zonnebrillen van maken. De glazen van de zonnebrillen zijn stuk voor stuk gepolariseerd, wat je zicht helderder maakt en je ogen meer rust geeft. Ze hebben tientallen verschillende modellen en kleuren, voor elk wat wils dus.

Origem

Dit Portugese merk maakt stijlvolle zonnebrillen van bamboe, ook weer met gepolariseerde glazen. Ze gebruiken bamboe omdat dit de snelst groeiende plant ter wereld is, wel tot 91 cm groei per dag. Bovendien produceert het ook nog eens 35% meer zuurstof dan andere bomen en groeit het vanzelf weer aan door het uitgebreide wortelsysteem. Ze hebben mooie, tijdloze modellen en ook een ocean line, deze zonnebrillen drijven op het water. Toch handig als je regelmatig op de surfplank staat.  

Matt & Nat

Matt & Nat is een merk uit Canada en bestaat al sinds 1995 met als motto ‘live beautifully’. Ze staan bekend om hun vegan tassen, maar ze maken ook toffe zonnebrillen. Deze duurzame zonnebrillen zijn gemaakt van metaal en kunststoffen. Hier zitten ook een aantal unieke frames tussen, bijvoorbeeld met interessante geometrische vormen.

Eco Eyewear

Eco is een Scandinavisch merk dat staat voor jezelf uiten en je goed voelen in je eigen huid. Net als bij hetkanWEL, zijn ze zich ervan bewust dat je met veel kleine stappen grote verandering teweegbrengt. Ze maken dit mogelijk door bewustzijn te creëren en de consument een duurzame optie te geven. Materialen die ze gebruiken voor de duurzame zonnebrillen zijn bijvoorbeeld castorzaad, plastic uit de oceaan of gerecycled metaal. Het hoesje is ook nog eens van gerecycled PET, volledig duurzaam plaatje dus! Naast zonnebrillen verkopen ze ook clip-ons voor bij hun brillen op sterkte.

Bird

Dit merk uit het Verenigd Koninkrijk maakt unisex zonnebrillen met unieke designs. Zo hebben ze bijvoorbeeld houten frames, maar ook frames gemaakt van bio-acetaat of van gerecycled aluminium wat in de ruimtevaart gebruikt wordt. Met hun Share your Sun samenwerking met SolarAid helpt elke zonnebril om communities in Malawi en Zambia lampen op basis van zonne-energie te verschaffen. De frames zijn composteerbaar of recyclebaar en dit moedigen ze aan met het recycle programma, waarbij je korting krijgt op een nieuwe zonnebril na het opsturen van je oude frame(s).

Vinylize

Een merk wat niet mag ontbreken in deze gids is Vinylize. Zoals de naam al laat blijken, worden deze zonnebrillen gemaakt van oude lp’s. Wat al helemaal gaaf is, is dat je een eigen lp kan opsturen. Ze toveren je favoriete plaat om tot een prachtige zonnebril, waarvan er natuurlijk maar één is. Het is niet de meest voordelige zonnebril in vergelijking met de andere merken, maar dan heb je wel een unieke én duurzame zonnebril. Een echte eyecatcher.

Heb jij nog tips voor duurzame zonnebrillen? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. Bekijk voor de zomer ook onze gids voor duurzame outdoor kleding en duurzame vegan sneakers.

– Dit artikel bevat een of meerdere affiliate links –

Over de schrijver

1 gedachte over “6x duurzame zonnebrillen”

  1. “Deze duurzame zonnebrillen zijn 100% plantaardig, wat betekent dat ze onder andere gemaakt zijn van metaal en kunststoffen gebaseerd op planten”
    Is dat nikkel van phytomining?
    Of moet ik me er iets anders bij voorstellen?

Reacties zijn gesloten.