Duurzame zonnebrillen: 5 tips voor toffe groene merken

Nu het zonnige seizoen weer is aangebroken én met het idee dat maart 2022 de meest zonnige maand ooit was, is dit het moment om te investeren in een toffe duurzame zonnebril. Zoals je misschien wel vaker merkt in je zoektocht naar een item met een groen karakter kan het best lastig zijn om een goed merk te vinden dat ook nog eens duurzaam is. No worries: we hebben in dit artikel een paar te gekke merken op een rij gezet die duurzame zonnebrillen verkopen, zoals Five2One Eyewear en Vinylize. Laat die zomer maar komen!

1. Zonnebrillen van gerecyclede plastic flesjes bij Five2One Eyewear

Zo is het Nederlandse Five2One Eyewear een hele interessante webshop wanneer je op zoek bent naar een lees- en of zonnebril. Dit bedrijf heeft namelijk een complete duurzame lees- en zonnebrillencollectie samengesteld die gemaakt is van 100% gerecycled plastic (rPET). Door dergelijk post-consumer plastic te gebruiken zorgt het bedrijf ervoor dat er minder microplastic in het milieu vrijkomt en dat de ecologische voetafdruk 60% lager is dan een bril produceren met nieuw PET. Ideaal! Op deze website lees je er meer over en kun je een mooie zonnebril naar keuze uitkiezen.

2. Kies voor de Ocean Cleanup zonnebril

Vrijwel iedere liefhebber van duurzaamheid heeft wel eens van The Ocean Cleanup gehoord. De Nederlandse Boyan Slat is de oprichter van dit initiatief om plastic uit de oceaan tot een minimum te brengen. Van een deel van het opgeruimde plastic kun je tegenwoordig een zonnebril kopen die, uiteraard, gemaakt is van gerecycled oceaanplastic. De zonnebrillen zijn volledig unisex, kosten € 199 per stuk, gaan een leven mee én je krijgt bij aankoop een opberghoes genaamd Wilson. En psst… de opbrengst van deze zonnebrillen gaat volledig naar de organisatie om de oceanen over de hele wereld schoon te krijgen van plastic. Wat wil je nog meer?

3. Scandinavische duurzame zonnebrillen van Eco Eyewear

Wil je nog even verder kijken dan Five2One Eyewear en de zonnebrillen van The Ocean Cleanup? Misschien zijn de duurzame zonnebrillen van het Scandinavische Eco Eyewear dan iets voor je. Onze noorderburen zijn voorlopers op het gebied van duurzaamheid  en dat is in allerlei facetten te zien. Dit merk uit Zweden maakt zonnebrillen van divers gerecycled materiaal en het duurzame castorzaad. Je ontvangt je zonnebril ook nog eens in een biologisch afbreekbaar hoesje of een hoesje van gerecyled PET. Een volledig duurzaam plaatje dus!

4. Zonnebril gemaakt van langspeelplaten bij Vinylize

Ben je op zoek naar een duurzame zonnebril en ben je fan van lp’s? Check dan eens de zonnebrillen van Vinylize. Zoals de naam het al wel een beetje verklapt, maakt dit merk zonnebrillen van oude langspeelplaten. Wat helemaal te gek is, is dat je zelf een plaat naar keuze kunt opsturen naar de makers van de zonnebrillen. Zij toveren zo’n lp binnen no time om tot een hele mooie zonnebril! Onthoud wel dat de zonnebrillen van Vinylize misschien niet de meest voordelige zijn, maar dat je wel over een heel uniek én duurzaam item beschikt.

5. 100% plantaardige zonnebrillen van Matt & Nat

Tot slot nog een merk waar je zeker eens moet kijken: Matt & Nat. Dit van oorsprong Canadese tassenmerk produceert en verkoopt sinds een tijdje 100% plantaardige zonnebrillen. Die passen perfect bij de vegan leren tassen die het merk verkoopt. De zonnebrillen van Matt & Nat zijn onder andere gemaakt van metaal en kunststoffen gebaseerd op planten. Heel erg tof! Let er op dat duurzame zonnebrillen bestellen uit het buitenland er altijd iets langer over doen om bij jou op de deurmat te vallen. Daarbij is de meest duurzame optie om toch voor een Nederlands of zelfs lokaal merk te gaan, zodat er weinig transport nodig is. In dat geval is de meest duurzame keuze een Nederlands merk zoals Five2One Eyewear.

Over de schrijver