Ga veilig de zon in met één van deze eerlijke en duurzame zonnebrillen

Het lentezonnetje laat zich langzaam maar zeker steeds vaker zien. En dat is maar goed ook, want we kunnen wel wat vitamine D gebruiken na de lange wintermaanden. Omdat goede bescherming altijd belangrijk is, ging hetkanWEL op zoek naar eerlijke en duurzame zonnebrillen. Veel plezier in de zon!

Dick Moby

De brillen van dit merk worden gemaakt van het industriële afval acetaat. De zwarte monturen bestaan voor 97% uit gerecycled acetaat, de andere 3% is zwarte inkt. Dick Moby werkt samen met Mazzucchelli, één van de grootste in de acetaat-productie. De niet zwarte monturen zijn gemaakt van biologisch acetaat dat is gemaakt zonder ruwe olie of giftige weekmakers. Ook de andere producten die Dick Moby verkoopt, zijn duurzaam. Zo zijn de poetsdoekjes gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de hoesjes worden geproduceerd van gerecycled leer.
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 08.58.07

TOMS

Dit eerlijke merk ken je misschien van de schoenen, maar het verkoopt ook zonnebrillen! Als je een zonnebril bij TOMS koopt, help je iemand in nood. Je zorgt ervoor dat iemand aan de andere kant van de wereld een volledig oogonderzoek kan krijgen van medische professionals. De patiënt krijgt ook de benodigde behandeling, bijvoorbeeld een bril op sterkte, een zichtreddende operatie of een medische behandeling. TOMS werkt samen met een netwerk van 14 Giving Partners in 13 landen en biedt zo oogzorg in regio’s in nood.
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 09.00.23

Vinylize

Heb jij nog oude vinyl-platen in huis liggen? Dit merk maakt er (zonne)brillen van! Het brein achter dit merk is Milaskey Tipton Zachary, een creatieve jongen uit Sun Valley. Toen zijn zicht achteruit ging, besloot hij zelf een bril te maken van verschillende materialen. Tot hij de verzameling vinyl-planten van zijn vader in de schuur zag liggen. Uiteindelijk heeft de ontdekking van de stapel platen geleid tot het merk Vinylize. Momenteel worden de brillen gemaakt van vinyl en acetaat. Je kunt ook jouw favoriete vinyl-plaat opsturen, Vinylize maakt er een bril van!
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 09.01.22

Topheads

De brillen van dit merk zijn geïnspireerd op een groep vrienden, alle exemplaren zijn dan ook uniek in design en stijl. Topheads maakt gebruik van moderne en milieuvriendelijke materialen, zoals bamboe, hout, biokunststof en gerecyclede skateboards. Het is een merk uit Australië, maar internationale verzending is mogelijk.
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 09.08.49

Sea2see

Iedere seconde krijgen onze oceanen zo’n 256 kilo aan plastic afval te verduren. Sea2see maakt (zonne)brillen van plastic afval, om zo het bewustzijn te vergroten. Het merk maakt duurzame zonnebrillen, omdat het ervan overtuigd is dat het in deze tijd een plicht en uitdaging is om duurzaam te ontwerpen en produceren.
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 09.09.06

Neubau

Dit merk maakt gebruik van regionale Oostenrijkse materialen. Voor de productie van de (zonne)brillen gebruikt Neubau het materiaal NaturalPX. Dit bestaat voor 65% uit olie dat gewonnen is uit de zaden van ricinusolieplanten. Ook de accessoires die dit merk verkoopt, zijn duurzaam. De reinigingsdoekjes zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen en worden verpakt in recyclebaar papier. Daarnaast zorgt Neubau voor ondersteuning bij non-profitprojecten die de natuur in stedelijke omgevingen revitaliseren.
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 09.09.25

Antonio Verde

Dit merk heeft als doel om mensen te voorzien van producten van goede kwaliteit en hen in staat te stellen deel te nemen aan milieuvriendelijke oplossingen. Antonio Verde werkt uitsluitend met eerlijke fabrieken, waar werknemers een eerlijk loon krijgen en goede arbeidsvoorwaarden hebben. De brillen van dit merk worden voornamelijk gemaakt van verschillende gerecyclede materialen en bamboe.
Schermafbeelding 2018 04 11 Om 09.21.54
Dit zijn uiteraard niet de enige merken die duurzame en eerlijke zonnebrillen verkopen! Je kunt ook terecht bij Dragon eco experience, Dizm eco eyewear en Woodwear proof.

Over de schrijver