Hoe duurzaam is jouw zorgverzekering? Doe de check.

Natuurlijk ben je je bewust van alles wat je koopt en eet. Je scheidt ook je afval en hebt groene stroom, maar zijn je financiële beslissingen ook duurzaam? Zoals bijvoorbeeld je zorgverzekering. Independer zocht voor je uit, hoe je daar achter komt.

Hoe duurzaam is je zorgverzekering?

Er is steeds meer aandacht voor de wijze waarop financiële instellingen, zoals banken en verzekeraars, hun vermogen beleggen. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) doet onderzoek naar de duurzaamheid van deze beleggingen. Dit deden ze ook onder zorgverzekeraars. De resultaten van deze benchmark heeft Independer een plekje gegeven in hun zorgvergelijker. Je kunt dus tijdens het vergelijken van je zorgverzekering, filteren op duurzaamheid. Hoe meer ‘blaadjes’, hoe duurzamer de verzekeraar. Hoe handig is dat?

Waarom filteren op duurzaamheid?

In de overstapperiode, van 12 november tot en met 31 december, bellen er dagelijks mensen met verschillende vragen. Vaak gaat dit over de inhoud van de zorgverzekering. Toch zijn er steeds meer mensen, die benieuwd zijn naar de duurzaamheid van de verzekeraar. Bij Independer willen ze de consument zoveel mogelijk inzicht bieden bij financiële keuzes. Ook als dit gaat om duurzaamheid. Independer geeft mensen nu de mogelijkheid om te kiezen voor een duurzame zorgverzekering.

Hoe werkt dit onderzoek?

Maar wanneer is een verzekeraar duurzaam? De VBDO beoordeelde de verzekeraars tijdens de benchmark op vier categorieën:

  1. De verantwoordelijkheid bij bestuur en senior management voor verantwoord beleggen
  2. Het verantwoord beleggingsbeleid
  3. Het implementeren van het beleid
  4. Transparant zijn over beleid en implementatie

Deze vier pijlers zorgen de basis van de score van de verzekeraars. Implementatie is hierbij de belangrijkste pijler en die telt voor 50% meer op de eindscore. In het rapport van VBDO worden de onderzoeksmethoden uitgebreid toegelicht.

Vergelijk je zorgverzekering

Benieuwd geworden naar hoe dit eruit ziet? Neem een kijkje in de zorgvergelijker van Independer. Je kan nog tot en met 31 december je zorgverzekering vergelijken en vervolgens afsluiten.

Over de schrijver