Hier koop je duurzame zwemkleding

Zo’n wisseling van de seizoenen brengt een hoop veranderingen met zich mee. Je moet je huid beschermen tegen de zon, je sport ineens drie keer per week zodat je zomerkleding leuker staat én je gaat op zoek naar nieuwe badkleding voor de naderende vakantie. Gelukkig helpt hetkanWel je een handje! Na de lijstjes met huidvriendelijke zonnebrandcrèmes en eerlijke sportkleding is het nu tijd voor duurzame zwemkleding. Komt-ie:

Sensi Graves

Dit is een kleinschalig bedrijf in Portland, Oregan, waar drie tot vier naaisters tegelijkertijd werken. Geen onoverzichtelijke massaproductie dus. Het merk gebruikt zoveel mogelijk gerecycled materiaal in de zwemkleding, maar ook in het gehele productieproces.

Koru Swimwear

“Koru” betekent spiraal in het Nieuw-Zeelandse Maori en is symbolisch voor nieuw leven, hoop, spirituele groei en vrede. Koru Swimwear is geïnspireerd door de Kiwi-levensstijl: een ontspannen houding met liefde voor het milieu en het buitenleven. De badkledingstof is gemaakt door ECONYL®. Zij werken samen met HealthySeas.org om weggegooide visnetjes uit onze oceanen te gebruiken als garens. De zwemkleding wordt verpakt in composteerbare, heldere zakken van plantaardige stoffen. De duurzame zwemkleding wordt gemaakt in fabrieken waar de medewerkers eerlijke lonen krijgen en werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Summerlove Swimwear

Deze milieuvriendelijke zwemkledinglijn combineert mode met luxe eco-stoffen die betaalbaar zijn. Het assortiment is gemaakt van VITA, een duurzame stof met ECONYL® (gerecyclede polyamidevezel van visnet). De badkleding biedt ook UV-bescherming. Je bestelling wordt verzonden in gerecycled materiaal.

Ecoalf

Dit is merk voor de mannen onder ons. Het Spaanse bedrijf Ecoalf maakt zwembroeken van gerecycled materiaal die door 165 Spaanse vissersboten van de zeebodem worden gehaald. Van de plastic flessen die de vissersboten verzamelen worden garen gemaakt.

Volcom

Dit merk maakt net als Ecoalf gebruik van gerecyclede PET-flessen. Ze verkopen badkleding voor mannen en vrouwen en speciaal voor de echte surfers onder ons. Voor één boardshort zijn ongeveer vijf plastic flessen nodig. De andere duurzame zwemkleding wordt gemaakt van gerecycled visnet, te herkennen aan het logo van ECONYL®.

Verder lezen?

Wil je ook sporten in duurzame kleding? We hebben een aantal eerlijke merken voor je op een rij gezet!
Pexels Photo 317157 E1496756734555

Over de schrijver

1 gedachte over “Hier koop je duurzame zwemkleding”

Reacties zijn gesloten.