Echt bewezen: homeopathie werkt niet

4757524508 Df591212Fd
Foto: Geekcalendar, Flickr

Het Belgische Federaal Kenniscentrum Gezondheidszorg heeft alle internationale wetenschappelijke studies over homeopathie bestudeerd. Conclusie: homeopathie werkt niet.

Voor geen enkele aandoening vond het centrum een onomstotelijk bewijs dat de methode zou werken. Het kenniscentrum raadt daarom af om homeopathische behandelingen te laten betalen door verzekeraars.

Het kenniscentrum meldt verder dat homeopathie wel een sterk placebo-effect heeft: het werkt voor wie erin gelooft.

Voor de mensen die niet meer dat geloof kunnen opbrengen: het is wél wetenschappelijk bewezen dat gezond eten werkt. Zo beschermt het eten van aardbeien tegen welvaartsziekten, verminderen rode vruchten de kans op kanker en bestrijdt gezond eten zelfs de misdaad. En daarvoor hoef je niet naar de apotheek.

Bron: De Morgen

Lees ook

Over de schrijver

3 reacties op “Echt bewezen: homeopathie werkt niet”

  1. Wacht, Yildiz, ik snap eigenlijk niet wat je bedoeld. Je zegt dat bestaand wetenschappelijk onderzoek allemaal onwaar is? En, bij mijn weten, heeft homeopathie niks met organismes te maken, alleen met het verdunnen van schadelijke stoffen.

  2. en waarom mag ik het onderzoek zelf niet lezen, ze vertellen je altijd dingen maar geven je nooit de exacte bron.

    net als voedingscentrum.nl 'eerlijk over eten' MY ASS !!
    voedingscentrum beweert dat aspartaam niet ongezond is, en komen met een kleuter onderzoek en waar ze 2 regels aan besteden … en wanneer je tegenstanders hoort geven ze je metersdikke onrderzoeks resultaten en kan je alles precies nalezen/checken. erg vreemd niet waar?

  3. Hier wil ik wel even op reageren. Het onderzoek van KCE is gebaseerd op bestaand wetenschappelijk materiaal. Het is niet her-onderzocht; dit kan heel goed betekenen, dat homeopathie gewoon werkt en er organismen bestaan, die men nog niet kent en die in hun ogen het placebo-effect laten optreden.

Reacties zijn uitgeschakeld.