Ecologische accountants bemiddelen tussen bedrijfsleven en natuur


3 enthousiaste idealisten willen aan de slag als natuurverdubbelaar. Erwin van Woudenberg, Daan Groot en Jasper Reinders lanceerden deze week een website met als doel om het bedrijfsleven en de natuur aan elkaar te koppelen.
2 Tibchris Flickr(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Van de website: “De Natuurverdubbelaars bieden een praktisch houvast aan het bedrijfsleven om een actieve rol in de uitbreiding van natuur te spelen. Wij maken de kosten en baten van de ontwikkeling van natuur meetbaar en inzichtelijk. Samenwerken met de natuur is echter niet eenvoudig. Het bedrijf investeert; van de baten profiteert iedereen. De natuurverdubbelaars zorgen ervoor dat de baten terugvloeien naar het investerende bedrijf. Natuur zorgt bijvoorbeeld voor schone lucht, waardoor minder mensen naar de dokter gaan. Een vermindering van het aantal doktersbezoeken zorgt voor een daling in de kosten van verzekeraars. Wij maken deze daling in kosten meetbaar en laten deze terugvloeien naar het bedrijf dat in de natuur heeft geïnvesteerd. De realisatie van weerbare en veerkrachtige natuur wordt op deze manier eerder rendabel en kan eenvoudig worden opgenomen in MVO-doelstellingen en jaarverslagen.”
Meer info vind je op natuurverdubbelaars.nl
Lees ook
Natuur kan heel goed zonder subsidies en giften
Nieuw waddeneiland goed voor natuur en economie
Staatsbosbeheer brengt natuur in ziekenhuis

Over de schrijver