Economen: minder werken is goed voor het milieu en je gezondheid

Minder Werken Is Goed Voor Het Milieu. Foto: Alan Strakey
Minder Werken Is Goed Voor Het Milieu. Foto: Alan Strakey

Als iedereen wekelijks tien uur minder werkt, verbetert dat het milieu, de gezondheid van werknemers en de economie wordt gestimuleerd. Dat zeggen onderzoekers van de Britse denktank New Economics Foundation in het boek Time on Our Side.
Volgens de 18 economen die aan het boek hebben meegewerkt, is een 30-urige werkweek beter dan een 40-urige. Te lange werkweken zorgen voor milieuvervuiling, stress en verstoorde gezinsrelaties en vriendschappen. De onderzoekers wijzen erop dat er geen relatie bestaat tussen economische voorspoed en de lengte van de werkweek. In Groot-Brittannië wordt doorgaans lang gewerkt, maar het land staat er economisch niet beter voor dan bijvoorbeeld Nederland of Duitsland, waar een kortere werkweek en deeltijdbanen geaccepteerd zijn.
Wie minder werkt, verdient minder en zal dus ook minder consumeren. Afname van de vraag naar goederen leidt tot een afname van vervuilende productiemethoden. Minder werken leidt ook tot minder reizen tussen werkplek en huis. Ook dat is goed voor het milieu.
Ook voor de gezondheid is een kortere werkweek goed. In Groot-Brittannië is 25 procent van het ziekteverzuim te wijten aan problemen op het werk en stress. Minder werken zal leiden tot een afname van stress en andere gezondheidsklachten.
360, het beste uit de internationale pers.
Bron: 3602
Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Duitse vrouw weigert tegen betaling positieve recensies te schrijven
Arts blogt over hoe Alzheimer hem verandert
Wat had Spanje kunnen kopen voor de 100 miljoen voor voetballer Gareth Bale

Over de schrijver

2 reacties op “Economen: minder werken is goed voor het milieu en je gezondheid”

  1. Pingback: Nieuwe politieke partij wil €1.000 basisinkomen voor iedereen - hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.