Econoom: Apple moet groener worden om publiekslieveling te blijven

5392447322 Bd821239Fb
Foto: Ziggy_Mo, Flickr

Apple steekt net als Hans Brinker liever een vinger in de dijk dan voor structurele oplossingen te kiezen. Dat verwijt hoogleraar Global Business Gregory Unruh (van de Thunderbird School of Global Management) het bedrijf.
Apple denkt volgens Unruh ten onrechte dat het nog steeds een hip en geliefd bedrijf is dat niks fout kan doen. En dat terwijl er van alles mis is met Apple. Het bedrijf is niet groen, kopers klagen steen en been over de slechte klantenservice, de arbeidsomstandigheden in China zijn bedroevend slecht, er is sprake van gedwongen stages en werknemers plegen zelfmoord vanwege de werkdruk. Er zijn zo langzamerhand zoveel problemen dat Apple vingers te kort komt om alle gaten in de dijk te dichten, aldus Unruh in de Harvard Business Review.
Het wordt volgens Unruh tijd dat Apple een serieuze corporate social responsibility-strategie ontwikkelt in plaats van op elk incident te reageren. Het wordt volgens Unruh tijd dat Apple laat zien dat het niet alleen innovatieve producten kan maken voor consumenten, maar ook over genoeg innovatieve kracht beschikt om duurzaam en humaan te worden.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
De prijs van een iPad in menselijk leed
SMS-dienst redt tienerlevens
Gedwongen stages bij Apple

Over de schrijver