Ecover gaat verpakkingen maken van plastic afval uit zee

Foto: epsos.de, Flickr

Ecover, een bedrijf voor groene schoonmaakmiddelen, gaat plastic afval uit zee halen om een nieuw type plastic fles te ontwikkelen die volledig duurzaam en recycleerbaar is.
Het Belgische bedrijf werkt samen met plasticfabrikant Logoplaste om plastic dat uit de zee is gevist te combineren met plastic gemaakt van suikerriet (het zogenaamde “Plant-astic”), tot, wat het bedrijf zelf noemt, een primeur voor verpakkingen. Het is de bedoeling dat de verpakking vanaf volgend jaar gekocht kan worden.
Ecover gaat samenwerken met vissers die met speciale apparatuur plastic vissen uit de Noordzee. Ook kunnen andere vissers plastic die ze als bijvangst vangen inleveren op speciale verzamelplekken. De plastic wordt door recyclingsbedrijf Closed Loop in Londen verwerkt tot een materiaal dat voor nieuwe flessen gebruikt kan worden.
Volgens de directeur van Ecover, Philip Malmberg, is het plan meer dan een “knikje naar duurzaamheid.” “Duurzaamheid is een nooit eindigende reis. Los één probleem op, en je krijgt de kans om het volgende op te lossen.”
In de oceanen drijven enorme hoeveelheden plastic, de zogenaamde “plastic soep”. De kleine en grote deeltjes zijn slecht voor dieren: ze worden voedsel aangezien, en vergiftigen de voedselketen. Het idee van Ecover lost dus twee problemen op: de plastic soep wordt een klein beetje kleiner, en er hoeven geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden om verpakkingsmateriaal te maken.
Bron: The Guardian
Lees ook
[adrotate group=-“2”]
Beach Clean Up in Noordwijk hard nodig
Laat je niet in de luren leggen: dit zijn de beste aanbieders voor groene stroom
Bij hetkanWel zijn we zo groen, dat we zelfs onze artikelen recyclen. In de kerstvakantie publiceren we artikelen uit ons archief opnieuw: omdat jij ze misschien gemist hebt en het mooie verhalen zijn die, eventueel met een kleine update, nog steeds actueel zijn. Het originele artikel vind je hier.

Over de schrijver

1 reactie op “Ecover gaat verpakkingen maken van plastic afval uit zee”

Reacties zijn uitgeschakeld.