Ecover ontwerpt verpakking gemaakt van plastic afval uit zee

Foto: epsos.de, Flickr

Ecover, een bedrijf voor groene schoonmaakmiddelen, gaat plastic afval uit zee halen om een nieuw type plastic fles te ontwikkelen die volledig duurzaam en recycleerbaar is.
Het Belgische bedrijf werkt samen met plasticfabrikant Logoplaste om plastic dat uit de zee is gevist te combineren met plastic gemaakt van suikerriet (het zogenaamde “Plant-astic”), tot, wat het bedrijf zelf noemt, een primeur voor verpakkingen. Het is de bedoeling dat de verpakking vanaf volgend jaar gekocht kan worden.
Ecover gaat samenwerken met vissers die met speciale apparatuur plastic vissen uit de Noordzee. Ook kunnen andere vissers plastic die ze als bijvangst vangen inleveren op speciale verzamelplekken. De plastic wordt door recyclingsbedrijf Closed Loop in Londen verwerkt tot een materiaal dat voor nieuwe flessen gebruikt kan worden.
Volgens de directeur van Ecover, Philip Malmberg, is het plan meer dan een “knikje naar duurzaamheid.” “Duurzaamheid is een nooit eindigende reis. Los één probleem op, en je krijgt de kans om het volgende op te lossen.”
Bron: The Guardian
Lees ook
Echte groene stroom uit eigen land; zo regel je dat gemakkelijk
Gestrande walvis had 17 kg plastic in zijn maag
Laat je niet in de luren leggen: dit zijn de beste aanbieders voor groene stroom

Over de schrijver

11 reacties op “Ecover ontwerpt verpakking gemaakt van plastic afval uit zee”

 1. Pingback: Ecover lanceert eerste fles gemaakt van plastic afval uit zee » hetkanWel.nl

 2. Zoals ook hier blijkt; De beste schippers staan steeds aan wal…Wel makkelijk om initiatieven af te kraken vanachter jullie PC'tje en ondertussen niks doen dan commentaar leveren…In Nederland is een universiteitsstudent uit Drente met hetzelfde idee op de proppen gekomen dus er gebeurt wel iets! NIET dankzij jullie natuurlijk, de pantoffelhelden.

 3. Ben benieuwd waar ze dat plastic op gaan vissen en wat dat aan energie kost!? Ecover verkoopt trouwens nou niet echt de groenste producten. Het bedrijf weet wel op fantastische wijze een zeer groene schijn op te houden.

  1. Niet verbazend want neem de eerste zin:
   "Ecover gaat plastic afval uit zee halen om een fles te ontwikkelen volledig duurzaam en recycleerbaar"
   De grondstof is niet duurzaam gebleken, maar het eindprodukt "volledig"; heel wonderlijk toch!

  1. Omdat men hier achterlijk is. Men denkt hier met zonnepanelen de zaak te kunnen redden. Intussen haalt men de Ecover per PC-Hoofttraktor uit de ekowinkel en dat noemt men groen bezig.

 4. Ik ben heel blij met dit soort inititatieven. Verandering is ook een groot deel opvoeden en kennis overdragen. Tot er een beter idee ontwikkeld wordt, is recycling de beste manier om het oude plastic kwijt te raken. Het vele afval in de zee is een immens probleem. Absoluut geen symptoombestrijding. Hartverscheurend als je ziet hoeveel plastic vogels alleen al opeten.
  @AOD Iedereen draagt toch een steentje bij? Zo werkt crowdfundig toch ook? Klein beginnen en groot eindigen. Ik moedig dit van harte aan. Vergeet niet dat in bijvoorbeeld grote delen van Azië afvalinzameling en -scheiding niet of nauwelijks plaatsvindt. Dat belandt rechtstreeks in zee.
  Yay Ecover.

 5. Als het aan mij gelegen had, was er helemaal geen plastic afval geweest. Had dit geld ergens anders aan besteed kunnen worden.
  http://www.klimaatkombi.nl/Afval.html
  Bestel je een vat ecover wasmiddel, dan gaat dit vanuit Belgie, via Groningen naar Wageningen. Als Ecover wat meer had nagedacht over distributiepunten hadden ook die vrachtwaggels niet dat eind hoeven tuffen.
  Symptoombestrijding dus. Dit is een ontwikkelingsland.

Reacties zijn uitgeschakeld.