Een blusher van aardbeien en andere DIY make-up

Een mooie blusher geeft je meteen een gezonde look, maar waarom moet je die kopen? Je kunt het net zo gemakkelijk zelf maken. Beter voor de portemonnee en zekerheid dat je geen giftige chemicaliën op je gezicht smeert.

Uit onderzoek van Women Inc. blijkt dat de Nederlandse vrouw helemaal niet zo ijdel is, maar volgens de Viva gaat één op de vijf vrouwen gaat zelfs de deur niet uit zonder make-up. Slechts 8% van de Nederlandse vrouw geeft zelfs aan nooit make-up te dragen. Nederland is dus een goede afzetmarkt voor make-up. Maar make-up kan giftige stoffen bevatten. Zo is er lood gevonden in lippenstift, nikkel in poeder en rouge en is zelfs arsenicum in mascara en foundation. De hoeveelheden zijn zo laag dat het volgens onderzoekers geen effect zou moeten hebben op onze gezondheid. Durf je daar echter niet vanuit te gaan, maak dan zelf je make-up.

Mint-Chocola lipgloss

Maak een fantastische lipgloss van mint en chocola.
Ingrediënten
1 theelepel kokosolie
1 theelepel pure amandelolie
1 theelepel cacaoboter
3-4 druppels pure vitamine E olie
1-2 druppels pure pepermunt extract
3 tot 4 halfzoete stukjes chocola
Doe alle ingrediënten in een vuurvaste kom van glas of metaal. Plaats een kleine pan met ongeveer 1 centimeter water op een matig uur en verhit het water tot het kookt. Zet de kom bovenop de dampende pan, maar zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Smelt langzaam de ingrediënten, met hulp van een kleine lepel of spatel. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als het mengsel klaar is, giet je het in een gesteriliseerd bakje en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Dit duurt ongeveer een uur. De lipgloss kan in je tas of in de koelkast worden bewaard. Let op: het smelt bij te hete temperaturen. Breng de gloss met vinger of een klein borsteltje aan. De lipgloss blijft ongeveer 2 maanden goed.

Eyeliner

Zelf een eyeliner maken in de kleur van jouw keuze.
Ingrediënten
2 wattenstaafjes
2 pakjes natuurlijk fruit extract poeder (online verkrijgbaar)
1/4 kop gedestilleerd water
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel rietsuiker
Bepaal vooraf welke kleur eyeliner je wilt, daar is het poeder voor. Houd je van oranje tinten, gebruik oranje of mandarijn extract. Ga je liever voor paars of blauw, is bosbes jouw keuze.
Giet het water in een middelgrote kom, voeg het fruit extract poeder, suiker en kokosolie toe. Roer dit mengsel met een vork tot er geen klonten meer inzitten. Zet de mix twee uur lang in de koelkast. Er ontstaat een dikke laag bovenop het mengsel. Roer dit vervolgens en zet het 10-20 minuten in de vriezer. Herhaal dit hele proces een aantal keer tot de vloeistof is uitgehard. Zo ontstaat de eyeliner in de kleur van jouw keuze. Stop het harde mengsel in een potje met een klik-deksel. Gebruik een wattenstaafje als applicator.

Blusher

Stralen als een aardbei met deze zelfgemaakte blusher.
Ingrediënten
Blender
1/4 kop bietenpoeder (online te koop)
1/4 kop gehakte aardbeien
halve theelepel olijfolie
Gooi alle ingrediënten in de blender en meng het. Giet het mengsel vervolgens in een bewaardoosje. Smeer de romige blos op je wangen, het geeft je huid een prachtig natuurlijke glans.
Bron: TLC, Organic Authority