Plankgas (afl 4): Een duik in de afvalberg van de biogasproducent

attero_afl4Schoner rijden, dat willen we allemaal wel. Zo ook journalist Marie-Claire van den Berg. Ze ging op zoek naar een brandstof die het milieu zo min mogelijk belast en kwam uit bij groen gas. Rijden op groen gas is net zo schoon als elektrisch rijden. En het is ook nog eens de helft goedkoper dan benzine! Maar waarom rijden er dan zo weinig mensen op groengas? Marie-Claire zocht het uit en maakte er een film over: Plankgas!
In aflevering 4 van Plankgas gaat Marie-Claire naar een van de grootste biogasproducenten in Nederland: Attero. In de vorige aflevering heeft ze gezien hoe wetenschapper Hans Banning kokkerelt met bacteriën, maar nu wil ze weten waar en hoe de brandstof waar ze zelf op rijdt gemaakt wordt. Volgens berekeningen zou ongeveer 10 % van het wagenpark in Nederland op biogas van dit soort biogasfabrieken kunnen rijden, 1 op de 10 auto’s dus. Is het dan wel de moeite waard om zoveel energie in de productie te steken?

Lees ook
Plankgas Aflevering 3: kijkje in de keuken van een meesterkok in biogas
Plankgas Aflevering 2: Rijden op rotte appels, kan dat?
Plankgas Aflevering 1: de groene brandstof die niemand kent

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020