“Een laadpaal op elke straathoek” is niet zo ver meer weg

Foto: e-laad

De opmars van de elektrische laadpaal gaat door. Stichting e-laad publiceerde enkele dagen gegevens over het gebruik van laadpalen, en die tonen een fikse groei aan van gebruik. Afgelopen jaar verdubbelde het aantal laadpalen bijna. E-laad plaatste er in totaal bijna 2.500 laadpalen.

(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
E-laad maakte een mooie kaartje van alle reisbewegingen van en naar laadpalen in Nederland. Het levert een dicht netwerk op die nauwgezet de contouren van Nederland volgt. Een echt landelijk dekkend netwerk van laadpalen is dus al behoorlijk realiteit geworden.
Bron: e-laad
Lees ook
Elektrisch rijden: een volle tank voor 4 euro
Top 10 zuinige elektrische auto’s
Maakt de waterstofauto elektrisch rijden toch overbodig?

Over de schrijver

7 reacties op ““Een laadpaal op elke straathoek” is niet zo ver meer weg”

  1. Als de betere accu uitblijft en waterstof beter blijkt, komt dan naar het netwerk van opladers en het netwerk van snelladers, ook nog het netwerk van waterstof en het netwerk van groen gas?
    Leuke speeltuin watertanden voor sommige zakenlui, alleen jammer voor het milieu.

  2. Laadpalen op iedere hoek van de straat zijn prima natuurlijk maar gewone laadpalen heb je niet veel aan als je grotere afstanden moet afleggen. Dan heb je snelladers nodig want je kunt geen 8 uur bij een paal gaan wachten tot je accu leeg is. Dus een net van voldoende snelladers is nodig om elektrisch rijden echt van de grond te krijgen. Kijk voor elektrisch rijden en accutechnologie bij http://www.sun4ever.info/Autoaccutechnologie.php

Reacties zijn uitgeschakeld.