Een nieuwe Rainbow Warrior voor Greenpeace

A New Rainbow Warrior
De beruchte Rainbow Warrior mag van Greenpeace met pensioen. En er is natuurlijk een vervanger nodig. Reclamebureau DDB Paris ontwikkelde voor Greenpeace een website die op meerdere manieren waanzinnig is.

Alles draait om de opvolger van Rainbow Warrior. Een boot die op dit moment in Duitsland wordt gebouwd. Wanneer je de indrukwekkende introductievideo bekeken of geskipt hebt, kun je via de site live de voortgang van de bouw volgen.

Verder kun je op allerlei manieren inzoomen op een 3D-model van het nieuwe schip. Dit is op zich al bijzonder, maar het gaat verder dan dit. Greenpeace heeft namelijk donaties nodig om de boot te kunnen financieren. En het mooie is dat je regelrecht kunt doneren door een specifiek onderdeel van de boot te financieren. Donateurs hebben zelden zo letterlijk kunnen zien wat er met hun geld gebeurt!

Na afloop van je donatie kun je ‘jouw’ onderdeel nog terugvinden in het 3D-model. En… uiteindelijk zullen de namen van alle donateurs terug zijn te vinden op een muur in het uiteindelijke schip.

Knap gedaan!

Over de schrijver