Een schutting van de Buurjongens stimuleert biodiversiteit en gezelligheid

De schutting van de Buurjongens. Foto: de Buurjongens
De schutting van de Buurjongens. Foto: de Buurjongens

Ik kan er al stilletjes naar verlangen… de lente. Me bij de eerste zonnestralen lekker met een kop thee nestelen in de tuin. Maar alle buren zitten buiten op hun eigen stukje land, afgegrensd door een schutting die zelfs de kleine dieren niet doorlaat. Om het Hollands te houden, dat kan gezelliger!

Dat dachten ‘de Buurjongens’ ook. Logerende bij Prêt-à-Loger ontdekte ik hun schutting en werd meteen enthousiast. De Buurjongens maken schuttingen die de biodiversiteit in tuinen bevorderen. Hoe? Doordat de schuttingen openingen hebben en ruimte bieden voor vogelhuisjes, plantenbakken, insectenhotels, voedertafeltjes, en meer. Door de open structuur van de schuttingen staan de tuinen meer met elkaar in verbinding, wat het leefgebied voor dieren vergroot.

Naast dat de egels en kikkers weer graag in je tuin op bezoek komen hebben de schuttingen ook een sociale functie. Doordat veel van de elementen door de schutting heen steken en aan beide kanten van de schutting open zijn, zoals het voedertafeltje, kun je samen met de buurman genieten van de natuur in jullie tuinen.

De schuttingen worden gemaakt van Nederlands Lariks hout met een lange levensduur en matten van wilgentenen. De Buurjongens hebben gekozen voor lokaal geteelde materialen en natuurproducten uit duurzaam beheerde bossen. Zo is ook de productie bevorderlijk voor de biodiversiteit en heeft het zo min mogelijk impact op het milieu.

Laat die lente, de bloemen, de planten en de dieren maar komen!

[author_bio]

Over de schrijver