Dit bureau pakt eenzaamheid onder jongeren aan

Eén op de drie jongvolwassenen voelt zich weleens eenzaam. Door de technologie van tegenwoordig weten ze veel van elkaar, maar er is wel een fysieke afstand. Bemiddelingsbureau The Life Driver pakt eenzaamheid onder jongeren aan door een vriendschappelijke match te maken op basis van interesses en levensinstelling. 

Persoonlijk profiel

De focus ligt op het vinden van een persoonlijke match. “Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont of wat je doet. Wij helpen jou je leven op een unieke en positieve manier te veranderen”, vertelt oprichter Jennifer van Tuyl. The Life Driver zoekt op basis van een persoonlijk profiel naar iemand die op een vriendschappelijke manier bij een ander past. Denk bijvoorbeeld aan gedeelde interesses of een bepaalde levensinstelling. “We hebben allemaal de behoefte om gehoord en gezien te worden zonder dat je gelijk naar een psycholoog hoeft. Vaak is het gewoon een passend maatje vinden waar je je lekker bij voelt”, aldus Van Tuyl.

Zelfontwikkeling

The Life Driver biedt coaching aan en zogenaamde zelfontdekking-programma’s. Op die manier hoopt het bemiddelingsbureau eenzaamheid onder jongeren terug te dringen en hen te helpen bij het verrijken van hun sociale leven en het verbreden van een sociale kring. Voordat je ‘gekoppeld’ wordt aan een potentiële nieuwe vriend of vriendin gaat het team van The Life Driver met je in gesprek.

Young professionals

The Life Driver richt zich op freelancers, young professionals en expats in de stad. Voor hen ligt eenzaamheid gauw op de loer vanwege de wisselende omgevingen en het gebrek aan vaste collega’s. “We bieden een oplossing aan millennials die op zoek zijn naar vrienden, maar niet weten hoe ze die moeten vinden.”

Wat vind jij van dit idee en hoe denk jij over eenzaamheid onder jongeren? Laat het ons weten in een reactie! HetkanWEL schreef eerder al eens over nieuwe vrienden maken als volwassene. Lees het hier.

Over de schrijver

4 reacties op “Dit bureau pakt eenzaamheid onder jongeren aan”

 1. Dus hier worden ook alle reacties meteen geplaatst, behalve die waar wordt gevraagd naar het verdienmodel van de besproken dienst…

  1. Als inzicht over het verdienmodel van de website zo angstvallig wordt afgeschermd, ga ik er maar vanuit dat er een vervelend addertje onder het gras zit. Verborgen kosten, ongemerkte afschrijvingen of, nog erger, het gebruiken en verkopen van je persoonlijke data…

 2. Terwijl ik het intikte waarom mijn reactie niet geplaatst was, zag ik dat hij nu helemaal was weggehaald. Kritische vragen over een advertorial zijn blijkbaar niet toegestaan. Wat dit stuk niks waard maakt. En ook sterk afdoet aan de geloofwaardigheid van website. Jammer, ik vond het wel een leuke site.

 3. Waarom wordt mijn eerdere bericht eigenlijk niet goedgekeurd?

  Bij andere stukken worden reactie heel snel goedgekeurd. (Gistermiddag nog, binnen twee minuten.)

  En deze reactie wacht al meer dan 24 uur.

  Is dat omdat het een vraag is, die jullie adverteerder niet fijn vindt? Of is er een afspraak dat er tenminste 3×24 uur geen kritische reacties onder het advertorial stuk worden geplaatst?

  Het doet in elk geval af aan de geloofwaardigheid van de Website.

Reacties zijn uitgeschakeld.