Eerlijk je vakantie boeken: dit is het alternatief voor grote boekingssites

Het leven van Niels Meijssen, CEO van Moonback veranderde in 2020 drastisch. Na een boze post op LinkedIn over coronasteun voor Booking.com, kwam alles in een stroomversnelling. Hij richtte een alternatieve (en eerlijke) boekingssite op, werd in 2021 Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar en haalde in 2022 2,3 miljoen euro op met een crowdfundingcampagne om de strijd met de grote boekingssites aan te gaan. Johan Oudshoorn van Sustainable Innovators maakte een bijzonder mooie videoportret van deze dappere ondernemer, dat we in het kader van de Anders Reizen Maand met je delen.

Schrijf je in voor de Anders Reizen Maand. 
Van 9 januari tot 13 februari 2023 organiseert hetkanWEL samen met Better Places en Avontuur Dichtbij de Anders Reizen Maand. In deze maand komen er extra veel blogs online over andere, meer duurzame manieren van reizen. Zo ook dit verhaal van Niels Meijssen gemaakt door Sustainable Innovators. 

Boekingssite Moonback

Moonback is een eerlijk alternatief voor grote boekingssites, zoals Booking.com en Expedia. Het grote verschil is dat je ook eerlijke zoekresultaten krijgt. Op basis van wat er beschikbaar is en niet op basis van het hotel dat het meeste geld aan de site betaalt. Je krijgt bij Moonback ook geen stress door zinnetjes als ‘er is nog maar een andere kamer beschikbaar of er zijn nog 4 andere mensen naar deze kamer aan het kijken’. Daarnaast geeft de site handige informatie over de stad waar je heen wil, heb je direct contact met het hotel en zijn de kosten transparant. Eerlijk en leuk dus. Iets waar we bij hetkanWEL wel van houden.

Actief in zeven steden

Het Moonback-platform is actief in zes steden in Nederland: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Haarlem Groningen, Delft en in Antwerpen. Dankzij een crowdfundingsactie in 2020 haalde Moonback 2 miljoen euro op om het platform te kunnen bouwen en bouwden ze relaties op met verschillende belangrijke partijen (niet alleen hotels, maar ook in de steden waar ze actief zijn. Vorig jaar haalden ze nog een keer 2,3 miljoen euro op om verder te kunnen groeien en uit te kunnen breiden naar de grote steden in West-Europa.

Bekijk het interview met Niels Meijssen

Over Sustainable innovators

Sustainable Innovators is een platform waarop duurzame ondernemers hun duurzame verhaal kunnen achterlaten en anderen kunnen inspireren. Een innovator is een ondernemer die duurzaamheid in alles goed doorleeft of een creatief en innovatieve oplossing heeft voor een duurzaam probleem. Het idee voor het platform ontstond in 2021.Johan Oudshoorn, eigenaar van Oupro Media, merkte dat duurzaamheid een erg onoverzichtelijk begrip was in veel ogen en hij wilde aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien van mensen die laten zien dat het anders kan.

Over de schrijver

1 reactie op “Eerlijk je vakantie boeken: dit is het alternatief voor grote boekingssites”

Reacties zijn uitgeschakeld.