Eerste anti-voedselverspilling restaurant opent deuren in Nederland

Bron: Instock
Bron: Instock

Zaterdag 21 juni wordt in Amsterdam het eerste restaurant in Nederland geopend dat gerechten bereid van producten die anders verspild zouden worden. Instock is een pop-up restaurant waar chefs de komende 5 maanden gaan koken met al het eten dat normaal gesproken ons bord niet haalt. Hun missie is simpel: voedselverspilling tegengaan.

In elke schakel van de voedselketen wordt voedsel verspild. 39% van de voedselverspilling ontstaat al bij de producent, de supermarkt is verantwoordelijk voor 5%, de horeca 14% en de grootste verspiller is de consument met een aandeel van 42%. Freke van Nimwegen, Selma Seddik, Merel Laarman en Bart Roetert zijn van mening dat hier verandering in gebracht kan worden. Via Ahold, waar ze elkaar leerden kennen, raakten ze in gesprek over hoe ze een probleem konden ombuigen in een kans. Stichting Instock is het resultaat geworden.

Na een succesvolle pilot afgelopen weekend hopen ze vanaf het aankomende weekend te gaan knallen. En dat lijkt te gaan lukken. Zaterdag 21 juni is het restaurant inmiddels volledig vol geboekt. Wil je echter zelf ook bijdragen aan het reduceren van voedselverspilling en bij Instock komen eten? Vanaf 21 juni zijn ze elk weekend geopend en te vinden op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

Lees ook
[adrotate group=”2″]
3 manieren om brood langer goed te houden
Wie weet wat duurzaam voedsel is?

Over de schrijver

6 gedachten over “Eerste anti-voedselverspilling restaurant opent deuren in Nederland”

  1. Pingback: 14 tips tegen voedselverspilling - hetkanWEL

  2. Pingback: Damn Food Waste redt groente van zinloos einde met gratis megalunch in Groningen » hetkanWel.nl

  3. Pingback: Eerste anti-voedselverspilling restaurant opent deuren in Nederland | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.