Eerste duurzame watertappunt in Groningen

Kraanwater is gezond, lekker, en ook nog eens ruim 30 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit een fles. Inwoners en bezoekers van de stad Groningen kunnen daarom hun waterfles voortaan duurzaam (her-)vullen met vers kraanwater in de buurt van het Groninger Museum. Daar heeft Waterbedrijf Groningen een modern vormgegeven openbaar tappunt geplaatst.

Belangrijk voordeel van een watertappunt: het vermindert zwerfafval. Mensen blijken eerder geneigd hervulbare flesjes mee te nemen in plaats van flesjes die direct worden weggegooid. Om dit te benadrukken worden tijdens de opening van het watertappunt hervulbare waterflesjes van De Dopper uitgedeeld.

Het watertappunt is ontwikkeld door Jointhepipe.org, dat streeft naar een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten, financiert Jointhepipe.org drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dankzij het Groningse watertappunt wordt een bijdrage geleverd aan stichting Basic Waterneeds, die betaalbare waterfilters voor de allerarmsten in de wereld produceert.

Lees ook:

Laat je inspireren door duurzame doeners

Opmerkelijk apparaat om water levendiger en gezonder te maken

Over de schrijver

2 reacties op “Eerste duurzame watertappunt in Groningen”

  1. De 'Happertjes' in Amsterdam verbruiken 345.000 liter per jaar per happertje! Wij hebben dus tappunten ontwikkeld met drukknop. Daarnaast wordt voor ieder tappunt in Nederland ook een waterput in Bangladesh geplaatst, echter Waterbedrijf Groningen heeft voor een eigen project gekozen. Maar op deze manier gaan Duurzaamheid en Ontwikkelingssamenwerking hand in hand. In onderstaand filmpje wordt het goed uitgelegd: http://www.youtube.com/watch?v=N-3bwABjFUs

  2. Ik denk dan "wat nou duurzaam. 35 jaar geleden waren dit soort watertappunten er in Amsterdam ook al." Maar als we hiermee de consumenten zover krijgen dat ze stoppen met kopen van losse flesjes, dan is dit natuurlijk een prima middel.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020