Eerste eigenaar elektrische Chevy Volt rijdt 19.000 km op 100 liter brandstof

Saxyjorge, Flickr.com
Saxyjorge, Flickr.com

Hoe zuinig je kunt rijden, hangt niet alleen af van het soort auto dat je hebt, maar ook van je rijstijl. Jeffrey Kaffee, de gepensioneerde piloot die twee jaar terug als eerste een Chevrolet Volt kocht, bewijst dat. Hij heeft inmiddels 19.000 kilometer in zijn auto gereden, op slechts 100 liter brandstof.

Zuinig rijden
Dat Kaffee zoveel kilometers kon rijden op slechts 100 liter brandstof, komt doordat hij goed lette op zijn rijgedrag. Door steeds ritten te maken die vielen binnen de actieradius van zijn accu, hoeft hij zelden te tanken. Moest hij wel langere ritten maken, dan pakte hij daarvoor de hybride Camry van zijn vrouw, of nam hij het vliegtuig, waar hij als voormalig piloot gratis gebruik van mag maken. Maar zelfs voor wie die mogelijkheden niet heeft, is elektrisch rijden over het algemeen veel voordeliger dan rijden op brandstof.
Duizenden euro’s besparen
Chevrolet heeft uitgerekend wat het oplevert als mensen in de Volt rijden. De Volt kan ongeveer 60 kilometer volledig elektrisch rijden. Daarna gaat de wagen brandstof verbruiken. Het verbruik in stroom is 22 kWh per 160 kilometer, het verbruik in brandstof  ongeveer 15 liter per 100 km. Wie slim rijdt, kan ten opzichte van een gewone auto ruim 1000 euro per jaar op brandstof besparen. Bovendien stoot de Volt veel minder CO2 en smog uit dan een gewone auto. Het is dus niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.
Kaffee is niet alleen
Kaffee is niet de enige bestuurder die zijn Volt op zo’n zuinige manier gebruikt. Inmiddels hebben bezitters van deze wagen samen al 160.000.000 kilometer gereden en in totaal bijna 20 miljoen liter brandstof bespaard. Ook blijken Volt-bezitters in ongeveer twee derde van de gevallen volledig elektrisch te rijden.
Bron: Treehugger
Lees ook:
Win jij een hippe KRNWTR fles?
Elektrisch rijden is goed en goedkoop
Stormloop op subsidie voor zonnepanelen

2 reacties op “Eerste eigenaar elektrische Chevy Volt rijdt 19.000 km op 100 liter brandstof”

Reacties zijn uitgeschakeld.