Eerste groene moskee in Deventer

Centrummoskee In Deventer Wordt Groene Moskee. Foto: Wikimedia Commons
Centrummoskee In Deventer Wordt Groene Moskee. Foto: Wikimedia Commons
De Centrummoskee in Deventer wordt groen. De moskee is opgenomen in het rijtje van duurzame kerken en moskeeën in ons land. Binnenkort wordt een
bordje met de vermelding ‘groene moskee’ aan de buitenkant van het gebouw bevestigd. Dat meldt de Deventer Post.

Om in aanmerking te komen voor de titel Groene Kerk (of in dit geval: Groene Moskee) moet een religieuze gemeenschap zich inzetten voor duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap. Verschillende kerken hebben bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen genomen, zonnepanelen op hun dak gelegd (soms zelfs in de vorm van een kruis) of hun inkoopbeleid aangepakt. De Centrummoskee is de eerste moskee die ook aan het initiatief meedoet. Het project Groene Kerken is gestart door Kerk in Actie en Tear.

Volgens een van de bestuurleden van de Centrummoskee speelt het besparen van geld een rol, maar gaat het vooral om bewustwording: “Vanuit ons geloof hebben wij ook zorg voor de schepping hoog in het vaandel staan. Wij willen onze leden ervan bewust maken dat zorg voor het milieu en voor andere mensen belangrijk zijn. We zijn niet alleen op de wereld.”

Bron: Groene Kerken

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Eerste kerk met zonnepanelen in Noord-Nederland
Kathedraal plaatst glas-in-loodramen met zonnecellen

Over de schrijver

1 gedachte over “Eerste groene moskee in Deventer”

  1. Pingback: Eerste groene moskee in Deventer | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.