Eerste kerk met zonnepanelen in Noord-Nederland

Kerk krijgt zonnepanelen. Foto: Opstandingskerk Assen
Kerk krijgt zonnepanelen. Foto: Opstandingskerk Assen
De Opstandingskerk in Assen wordt van zonnepanelen voorzien. Met hulp van gemeenteleden worden zaterdag 24 augustus 36 zonnepanelen op het dak van de kerk geplaatst, die moeten gaan zorgen voor de eigen energievoorziening. De kerk van de protestantse geloofsgemeenschap is daarmee de eerste in de Noordelijke provincies.
Woordvoerder Otto Lussenburg: “In Nederland zijn er steeds meer kerken die zonnepanelen of windenergie gebruiken, in het kader van duurzaamheid en zorgvuldige omgang met de schepping. Al jarenlang besteden we binnen onze kerkelijke gemeente aandacht aan deze thema’s. Vandaar dat we vorig jaar het landelijk keurmerk Groene Kerk kregen uitgereikt. Het besluit om met zonnepanelen onze eigen energie te gaan opwekken past daar helemaal bij.”
De verwachting is dat de investering binnen enkele jaren terug wordt verdiend. “Op een monitor in de hal van de kerk kan iedereen nauwkeurig volgen hoeveel energie we opwekken en wat de besparing is die we realiseren.”
Volgens ds. Bert Altena, predikant van de Opstandingskerk, is het heel goed mogelijk dat meer kerkgebouwen in Assen van zonnepanelen worden voorzien: “Dat wordt momenteel onderzocht door degenen die verantwoordelijk zijn voor onze gebouwen. Het zou in ieder geval passen bij ons streven om een groene en duurzame organisatie te zijn. Maar voorlopig zijn we blij met deze actie, die voor iedereen zichtbaar maakt dat we werk willen maken van ons ideaal.”
Bron: persbericht
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Nieuw wereldrecord zonne-energie Duitsland
Hier moet je op letten als je zonnepanelen aanschaft

Over de schrijver

1 reactie op “Eerste kerk met zonnepanelen in Noord-Nederland”

  1. Pingback: Eerste groene moskee in Deventer » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.