Eerste laptop op zonne-energie

Nc215 Black Solar 04
Foto: Samsung

Samsung komt dit jaar met een laptop die werkt op zonne-energie. Aan de achterkant van het scherm is een zonnepaneel verwerkt. Voor elk uur zon kan de laptop een half uur langer draaien. Een volle batterij levert volgens de berichten 14 uur stroom. Je kan dus zonder problemen de hele dag op het apparaat werken. Het scherm is speciaal geschikt om bij daglicht te lezen — ook niet onbelangrijk voor een apparaat dat op zon draait…

Bron: Cleantechnica

Lees ook

Test jouw “Dromen voor de Wereld van Morgen”-kennis

Een zonnepaneel op je dak

Tips voor een groene digitale lifestyle

Over de schrijver

4 gedachten over “Eerste laptop op zonne-energie”

  1. in 2009 was er al een Spaans bedrijf die een laptop op zonneenergie op de markt bracht. De iUnika Solar , voor een heel mooie prijs…echter geen idee waar je die aan kan schaffen…__Samsung heeft dit idee dus alleen maar overgenomen, en ws veel duurder gemaakt.

  2. Zonne-energie: de energie van de toekomst! Zonne-energie moet voor iedereen betaalbaar en eenvoudig te regelen zijn. De Nederlandse overheid doet echter nog veel te weinig om gebruik van zonne-energie te stimuleren.
    Daar wil Natuur & Milieu samen met jou verandering in brengen. Doe mee en teken de petitie op http://www.zonzoektdak.nl.

Reacties zijn gesloten.