Eet geen dierendag: vertroetel die plofkip vandaag ook eens

Plofkip En Biologisch Kip E1349336173473Dacht je dat het vandaag Dierendag was? Je hebt gelijk, maar het is vandaag ook Eet-geen-dierendag. De dag wordt georganiseerd door Wakker Dier. De organisatie vindt het vreemd dat mensen hun kat of hond vandaag vertroetelen en zonder erover na te denken ‘s avonds een stukje vlees op hun bord leggen — en dat is vaak ook nog een stukje plofkip of bio-industrievarken, dieren die een ellendig leven hebben geleid. Vandaag serveren meer dan honderd (grote) bedrijven, zoals Vodafone, KLM en Siemens, geen vlees in hun bedrijfskantines. En ook jij kunt vandaag heel simpel mee doen: je hoeft alleen geen vlees te eten.

Lees ook
De 4 voordelen van minder vlees eten
Supervoeding voor een lang en gezond leven
Boost je immuunsysteem met natuurlijke voeding
Volgens Wakker Dier eten Nederlanders elke dag 400.000 dieren. De organisatie hoopt dat het vandaag een stuk minder zijn. “We vinden het belangrijk dat mensen, juist op Dierendag, beseffen dat het anonieme stukje vlees op hun bord eigenlijk een dier is. Een dier dat net als een hond of een kat behoefte heeft aan buitenlucht en wat extra aandacht.”
Ook bekende Nederlanders zoals Guido Weijers, Jeroen van Koningsbrugge, Sanne Vogel, Ancilla Tilia doen mee en roepen anderen op via twitter om ook vlees te laten staan vandaag — en morgen misschien ook wel.
Bron: Wakker Dier

Over de schrijver

1 gedachte over “Eet geen dierendag: vertroetel die plofkip vandaag ook eens”

  1. ik vind dat we iets moeten doen voor die arme diertjes!! KIPPEN HEBBEN OOK GEWOON EEN LEVEN!! en inderdaad mensen moeten vlees eten MAAR DAT KAN TOCH OOK GEWOON MET EEN GEWONE KIP DIE EEN GOED LEVEN HEEFT GEHAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reacties zijn gesloten.